Križovatku pri veľkogarážach čakajú zmeny, mesto plánuje upraviť vodorovné značenie na uliciach


Foto: Križovatku pri veľkogarážach čakajú zmeny, mesto plánuje upraviť vodorovné značenie na uliciach Foto: ilustračné

Na stretnutí vedenia mesta Žilina s občanmi bolo položených viacero otázok, ktoré súviseli s dopravnou situáciou v rôznych častiach mesta. Jednou z nich bola aj otázka na križovatku ulíc Saleziánska - Mostná - Hlinská - Nešporova, resp. križovatka pri veľkogarážach a prevádzke Billa. Obyvatelia sídliska majú informácie z minulosti, ktoré hovorili o plánoch vybudovať kruhový objazd,

Križovatka je síce z hľadiska prehľadnosti vyhovujúca, no často na nej dochádza k rôznym nehodám a škodovým udalostiam. Niektorí vodiči majú problém s dávaním prednosti, iní sa nevedia správne zaradiť v pruhoch, či odbočovať. Často je problém s vychádzaním na hlavnú cestu počas dopravnej špičky. Šoférom by preto pomohlo, keby mesto dopravnú situáciu začalo riešiť.

Vedúci odboru dopravy na Mestskom úrade informoval o dopravnom projekte

Mesto zatiaľ na spomínanej križovatke neplánuje zrealizovať žiadne stavebné úpravy ani neplánuje vybudovať okružnú križovatku. V súčasnosti sa však pripravuje dopravný projekt, ktorého účelom je zvýšenie bezpečnosti v danej lokalite. Podľa vedúceho odboru dopravy dôjde k úprave vodorovného dopravného značenia, čiže k úprave jazdných pruhov na Komenského a Lichardovej ulici, smerom na Hlinskú. Zmena sa tiež dotkne aj spomínanej križovatky a mala by prispieť k zlepšeniu dopravnej situácie a k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.


Realizácia bude v roku 2017

S otázkou, kedy prebehne realizácia zmien, sme sa obrátili na hovorcu mesta Pavla Čorbu. Ten nám odpovedal, že „v súčasnej dobe sa dokončuje projektová dokumentácia (dokončená bude do konca roka 2016), z ktorej budeme vedieť, aké opatrenia a zmeny budú navrhnuté. Bližšie informácie budeme teda vedieť až po novom roku.“

Bližšie informácie teda zatiaľ nie je možné poskytnúť. Je však isté, že križovatku a priľahlé ulice čakajú zmeny. Aké, to sa dozvieme najskôr po novom roku. My však budeme situáciu sledovať a našich čitateľov včas informovať o aktuálnom stave.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu