AKTUÁLNE: Poslanci neprelomili veto primátora pri kúpe korytnačky, návrh prerokujú v novom roku


Foto: AKTUÁLNE: Poslanci neprelomili veto primátora pri kúpe korytnačky, návrh prerokujú v novom roku

Ostro sledovaným bodom dnešného 20. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline bolo prerokovanie uznesenia mestského zastupiteľstva 198/2016 k Nadobudnutiu športovej haly na Bôriku, ktorého výkon primátor pozastavil tým, že ho nepodpísal.

Na prelomenie veta primátora je potrebná trojpätinová väčšina všetkých poslancov, čo predstavuje v tomto volebnom období 19 poslancov. Už pred dnešným zastupiteľstvom však avizoval klub nezávislých poslancov NEKA, že na dnešnom zastupiteľstve nebude hlasovať za návrh. Dôvodom sú nové skutočnosti, potreba preskúmať výhrady mesta Žilina a nerozhodovať pod časovým tlakom.


„Pre nás je hala prvoradá v tom, ako rieši šport a infraštruktúru v meste Žilina. Považujeme za najrozumnejšie zobrať výhrady, ktoré zaznievajú zo strany mesta, do úvahy a pokúsiť sa nájsť dobré riešenie,“ zopakoval postoj za klub nezávislých poslancov NEKA Peter Fiabáne.

Za dnešný návrh hlasovalo 7 poslancov, zdržalo sa 16 poslancov a 3 hlasovali proti. O osude nadobudnutia Športovej haly na Bôriku sa tak rozhodne najskôr na prvom zastupiteľstve po Novom roku, ktoré je naplánované na 20. februára 2017.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu