V Tepličke nad Váhom sa situácia so sprejermi zhoršuje. Ničia zastávky, dopravné značky aj ploty


Foto: V Tepličke nad Váhom sa situácia so sprejermi zhoršuje. Ničia zastávky, dopravné značky aj ploty
Galéria: 5 fotiek
Foto: teplickanadvahom.sk

Obec Teplička nad Váhom informovala na svojej internetovej stránke o vandaloch, ktorí v posledom čase poškodzujú nielen majetok obce, ale aj súkromný majetok obyvateľov. Sprejeri, ktorí vyčíňajú v obci, sa naposledy zamerali na oplotenie futbalového ihriska. Svojim činom spôsobili obci škodu a prípad preto začala vyšetrovať polícia, ktorá po páchateľoch intenzívne pátra. 

Vedenie obce vyzvalo obyvateľov, ktorí by mohli mať informácie nápomocné k vyriešeniu prípadu, aby kontaktovali pracovníkov Obecného úradu, alebo priamo políciu. 

Obec si nevie poradiť so zvyšujúcim sa počtom poškodených dopravný značiek, autobusových zastávok, či oplotení a múrov. Sprejeri ničia súkromný ale aj obecný majetok vo viacerých častiach obce. Odstránenie grafitov je finančne veľmi náročné a náklady znášajú všetci občania.

Podobná situácia sa často opakuje aj v Žiline. Sprejeri bežne úradujú na zastávkach verejnej dopravy a grafity striekajú aj na vlaky a nové fasády panelákov. Bežne im nerobí problém poškodiť aj drahé mramorové obklady.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teplickanadvahom.sk