Klienti domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji budú vystavovať diela už 10. rok


Foto: Klienti domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji budú vystavovať diela už 10. rok Foto: Žilinský samosprávny kraj

Od včerajšieho dňa je vo foyer Žilinského samosprávneho kraja možné vidieť a zakúpiť si originálne výrobky so sviatočnou tematikou, ktoré vytvorili šikovné ruky klientov domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji. Predajná výstava s názvom „Vianoce našimi rukami“ organizuje župa už desiatykrát.

„Žilinská župa má v pôsobnosti 26 domovov sociálnych služieb a všetky z nich tu prezentujú svoje práce. Na výber sú pripravené rozličné dekorácie do bytu, domu, ale aj priamo na vianočný stromček či štedrovečerný stôl. Dnes čakalo na všetkých aj malé prekvapenie, a to vianočný punč a čerstvo robené, ešte teplé oblátky,“ priblížila atmosféru riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK Marta Pauková.

Počas minulého roka sa podarilo vyzbierať 1 971 eur, tento rok by mohla padnúť dvojtisícová hranica. „Veríme, že tento rok presiahne táto suma dvetisíc eur a návštevníkom sa budú výrobky páčiť. Často k nám chodia tiež triedy zo škôl či škôlok a aj deti sú z dekorácií nadšené. Dvere má k nám otvorené každý okoloidúci,“ uzavrela M. Pauková.

Vianočná výstava potrvá vo svojej predajnej forme do 20. decembra 2016 vždy počas pracovných dní od 8.00 h do 15.00 h, výrobky však budú vystavené až do 9. januára 2017.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK