Mikuláš prišiel aj do žilinskej nemocnice, potešil deti aj dospelých


Foto: Mikuláš prišiel aj do žilinskej nemocnice, potešil deti aj dospelých
Galéria: 4 fotky

Z mikulášskych balíčkov sa tešili nielen detskí pacienti hospitalizovaní vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, ale aj dospelí onkologickí pacienti hospitalizovaní na oddelení klinickej a radiačnej onkológie. Svoju podporu a povzbudenie im prišli vyjadriť členky Občianskeho združenia Žilinské Venuše.

„Sme radi, že ich môžeme potešiť aspoň balíčkom, lebo vieme, že niektorí sú na tom horšie ako my sami. Z celého srdca by som im priala, aby boli dlho medzi nami. Mne lekári dávali päť percentnú šancu na život a som tu už deviaty rok. Dúfam, že i títo pacienti sa budú tešiť na každý deň, kedy sa zobudia,“ uviedla bývalá pacientka a členka združenia Mária Kubaščíková.

Akcia prebehla už 14. rok, pacienti majú z darčekov radosť


Žilinské Venuše prispeli onkologickým pacientom z darovaných dvoch percent. „Členky sú onkologické pacientky a vedia, čím si ľudia liečení onkologicky prechádzajú. Aby títo ľudia vedeli, že na nich myslia, že sú ich oporou a podporou,“ doplnila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Gabriela Tvrdá. Túto aktivitu, ktorá sa uskutočňuje už 14 rok, víta i ošetrujúci personál oddelenia. „Pacienti sú veľmi radi, keď sa takáto akcia koná na oddelení. Vedia, že na nich niekto myslí a zvlášť bývalé pacientky, ktoré vedia súcitiť s nimi, vedia to pochopiť,“ povedala vedúca sestra oddelenia klinickej a radiačnej onkológie Jana Ďurajková.

Z balíčkov od Mikuláša sa tešili i detskí pacienti z pediatrickej ortopédie, pediatrického a urologického oddelenia. Pacientov v Liečebni dlhodobo chorých potešili sladkosti a senior boxy, ktoré obsahujú osvetový a edukačný balíček pre celú rodinu. „Ich úlohou je pomôcť nielen pacientom, ale aj rodine starajúcej sa o vážne a dlhodobo chorých v domácom prostredí,“ spresnila vedúca sestra LDCH Gabriela Horvátová.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina