V Kysuckom Novom Meste sa 10-roční chlapci zabávali ničením železničných návestidiel


Foto: V Kysuckom Novom Meste sa 10-roční chlapci zabávali ničením železničných návestidiel Foto: ilustračné

Skupinka mladých chlapcov z Kysuckého Nového Mesta, vo veku približne 10 rokov, si našla novú zábavku. Cestou domov zo školy sa pretekali v tom, kto rozbije viac železničných návestidiel. Rozbili tak spolu až 25 skiel na návestidlách, ktoré sú potrebné pre organizáciu železničnej dopravy. O prípade informoval včera portál Čas.sk(Portálu Čas.sk sa ospravedlňujeme za neuvedenie pôvodného zdroja s odkazom pri zverejnení článku.)

Podľa hovorkyne železníc Martiny Pavlíkovej takéto poškodenie naruší výkon posunovacích prác. Informácie o dovolenom posune sa potom musia podávať ústne a rušňovodiči sa nemôžu spoliehať na svetlá. 

Železniční policajti chytili vandalov jednoducho. Deti totiž nedomysleli, že ak budú návestidlá rozbíjať každý deň v rovnakom čase, niekto si na nich počká. A tak sa aj stalo. Policajti spolu s pracovníkmi ŽSR zadržali chlapcov medzi 13:00 a 14:00 hod. priamo pri čine. Deti sa na mieste rozplakali.

Škoda sa predbežne odhaduje na sumu okolo 900 eur, bez ceny práce, ktorú je potrebné vynaložiť na opravu. Zábavnú stávku 10-ročných chlapcov tak budú musieť zaplatiť pravdepodobne ich rodičia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: cas.sk