Milovníci zimných športov uvítali snehovú nádielku ktorá zasiahla Žilinský kraj


Foto: Milovníci zimných športov uvítali snehovú nádielku ktorá zasiahla Žilinský kraj

Milovníci zimných športov uvítali snehovú nádielku, ktorá v posledných dňoch zasiahla Žilinský kraj. Jedinečný zážitok spojený s očarujúcim výhľadom na zasnežené Javorníky nájdu bežkári od dnešného rána už aj na čerstvo upravenej stope Javorníckej lyžiarsko bežeckej magistrály.

Úprava trate je podľa ŽSK vždy očakávanou udalosťou. Podľa počasia sa upravuje stopa z Makova - Kasární až na Husárik (Čadca) tak, aby sa slovenská stopa napojila na Kasárňach na českú a umožnila prepojenie oboch republík. Záujemcovia môžu skontrolovať stav magistrály aj na župnom webe.

Z pohodlia domova si overia, ako to na trase vyzerá a rozhodnú sa, či na bežky vyrazia, alebo nie. Je to skvelý systém, ktorý podľa GPS zariadenia sleduje samotný ratrak, zbiera údaje o hĺbke snehu, teplote alebo prípadných prekážkach.

Vedúca oddelenia cestovného ruchu ŽSK Barbora Zigová ďalej doplnila, že na trase v osade Bielovci na Semteši kraj osadil i webkameru, ktorá na web vysiela v pravidelných intervaloch aktualizované zábery. Svoje fotografie a komentáre môžu však zdieľať priamo na web aj návštevníci Javorníckej magistrály. Ak to počasie dovolí, túto sezónu chce župa zorganizovať tiež tradičný bežkársky prechod, ktorý sa minulú zimu práve pre nedostatok snehu nepodarilo uskutočniť.

Všetky aktuálne informácie o dianí na trati sú dostupné na webových stránkach www.zilinskazupa.sk v sekcii Náš kraj, www.nabezky.sk alebo na Facebook stránke Beskydsko - Javornícka lyžiarska bežecká magistrála.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu