Žilinčanka Sarah Hrnková sa stala cez víkend majsterkou SR v Karate!


Foto: Žilinčanka Sarah Hrnková sa stala cez víkend majsterkou SR v Karate!
Galéria: 10 fotiek
Foto: Karate Klub AC UNIZA Žilina

Trnava cez víkend hostila majstrovstvá Slovenska v karate dorastencov a juniorov. O majstrovské tituly bojovalo 353 pretekárov z 57 klubov, vrátane Karate Klubu AC UNIZA Žilina. Hneď na úvod, počas slávnostného otvorenia turnaja, sa za prítomnosti ministra školstva udeľovali ocenenia pre víťazov slovenského pohára. Tejto pocty sa dostalo aj Sarah Hrnkovej, ktorá v jednotlivých kolách pohára nenašla ani jednu premožiteľku a stala sa tak jeho celkovou víťazkou.

Po odovzdávaní cien sa už rozbehli súťaže v kategóriách mladších dorastencov. Hneď na úvod sa podarilo Sáre Dudjakovej prebojovať až do finále. Tam to žial už nešlo podľa predstav a k titulu musela zablahoželať svojej súperke. Sára tak obhájila vlaňajšie striebro a po druhý krát sa stala vicemajsterkou Slovenska.

V kategórii juniorov do 61 kg, po remízovom semifinále a prehre 3:2 na vlajky, Marekovi Pončkovi len tesne uniklo finále. V boji o tretie miesto bol však napokon úspešný a tešil sa z bronzovej medaily.  Medailu rovnakého lesku získal tiež team kumite juniorov.

Posledným želiezkom v ohni bola Sarah Hrnková. Tá svoje zápasy zvládla vynikajúco a stala sa tak majsterkou Slovenska. Zaujímavosťou je, že svojim súperkám nedovolila získať ani jediný bod, a aktuálne je tiež líderkou nominačného rebríčka ME, ktoré sa budú konať vo februári v Bulharsku.

Nechýbalo veľa a cenných kovov zverenci Jána Novosada mohli do Žiliny priviezť viac. Žiaľ, Martin Čutka, Matej Rabčan, Simona Feiková a družstvo mladších dorasteniek vo svojich zápasoch o bronz ťahali za kratší koniec. Ich výkony, ako aj výkony ďalších, ktorí tento krát úspešní neboli, sú však silným prísľubom do budúcnosti.

Výsledkový servis MSR dorastencov a juniorov v Karate:
1. miesto: Sarah Hrnková - kumite juniorky -59 kg
2. miesto: Sára Dudjaková - kumite mladšie dorastenky +50 kg
3. miesto: Marek Pončka - kumite juniori -61 kg
3. miesto: team kumite juniori
4. miesto: Matej Rabčan - kumite kadeti +70 kg
4. miesto: Martin Čutka - kumite juniori -61 kg
4. miesto: Simona Feiková - kumite mladšie dorastenky +50 kg
4. miesto: team kumite mladšie dorastenky





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Karate Klub AC UNIZA Žilina