Novootvorená Dobrá Čajovňa v Žiline ponúka originálnu orientálnu atmosféru a najširší výber čajov


Foto: Novootvorená Dobrá Čajovňa v Žiline ponúka originálnu orientálnu atmosféru a najširší výber čajov
Galéria: 10 fotiek

Po niekoľkých rokoch prišla skutočne tuhá zima, a s ňou aj predvianočný zhon v podobe nakupovania darčekov a vybavovania všetkého potrebného do konca roka. Aké by to bolo, keby ste sa mohli na chvíľu zastaviť, prehriať kosti a zrelaxovať myseľ? Vďaka novootvorenej Dobrej Čajovni na ulici Horný Val 37 (hneď vedľa starého trhoviska) sa môžete preniesť za pár minút do exotických zemí - prostredníctvom šálky prvotriedného čaju.

Jedinečná atmosféra podniku, ktorej dominuje pokoj, vôňa čestvých čajov a orientálny duch. „V ponuke máme viac ako 100 druhov čajov, medzi inými aj čínske, japonské, vietnamské či indické. Všetky pripravujeme čerstvé a do príslušného čajového servisu tak, aby bol pôžitok z každého dúšku maximálny,“ spresňuje čajman Miloš, ktorý sa v Dobrej Čajovni venuje umeniu prípravy sypaného pokladu.



Celý priestor čajovne je rozdelený na dva priestory, ktoré ponúkajú rôznu mieru súkromia. V zadnej časti si môžete nerušene vychutnať typickú vodnú fajku s rôznymi príchuťami tabakov, ktorá ideálne dopĺňa pôžitok z čaju. K dispozícii sú dva súkromné boxy, v ktorých vás počas konzumácie nebude nikto rušiť. Pravda, ak nezavoláte na obsluhu špeciálnym zvončekom.

„Nechceme zákazníkov neustále rušiť počas vychutnávania si pokojných momentov, preto sme pripravili zvončeky. Pri príchode dostane každý malý zvonček, ktorým v prípade potreby zazvoní. A až vtedy príde naša obsluha,“ opisuje majiteľ Sebastian Lazar spôsob, ktorý zabezpečuje nerušené vychutnávanie si čaju, vodnej fajky alebo chutných špecialít.

Naopak, predná časť je väčšia a podobá sa viac na štandardnú čajovňu, nájdete tu tradičné sedenie na pódiách v kruhu so svojimi priateľmi. „Náš podnik je súčasťou veľkej franšízy, ktorú nájdete aj v Českej republike, Maďarsku či USA. Preto máme v ponuke okrem špičkových čajov napríklad aj beznikotínove náplne do vodných fajok,“ dodáva majiteľ.



Počas vychutnávania si čerstvo pripravených čajov z celého sveta väčšinou človek poriadne vyhladne. V Dobrej čajovni si môžete dopriať originálne sladké pokrmy k čaju a indické špeciality či vegetariánske jedlá. „Medzi najobľúbenejšie jedlá v našej čajovni patrí Kuskus Mustafa s balkánskym syrom, zeleninou a olivami, grilovaný baklažán Baigan bharta s ryžou alebo chrumkavou pitou či tradičný “puding” Sahlep,“ prezrádza čajman Miloš najčastejšie voľby zákazníkov.


 
Ak by ste si chceli chvíľu pokoja a relaxácie preniesť aj k sebe domov, v Dobrej čajovni si môžete zakúpiť väčšinu čajov, a to buď v balenej forme alebo na váhu. K dokonalosti čajového rituálu priamo v teple domova vám pomôže aj kvalitná čajová keramika, ktorú tiež nájdete v ponuke. Počas decembra si však určite prídťe vychutnať čaj do Dobrej Čajovne Žilina osobne, keďže okrem stálých výhodných menu (marocké, egyptské a turecké, ktoré zahŕňajú kombináciu vodná fajka + čaj), dostanete aj špeciálnu zákaznícku kartu. Na ňu môžete získavať bonusy za návštevy a atraktívne zľavy.



Dobrá Čajovňa Žilina funguje celoročne, keďže v lete nie je nič príjemnejšie, ako počas horúčav schladiť organizmus kvalitným a čerstvým ľadovým čajom. Ten si môžete zobrať aj so sebou, napríklad do práce či školy. Pre firmy a väčšie skupiny existuje navyše možnosť usporiadať firemné akcie, prednášky a podujatia pre uzavreté spoločnosti v pokojnom a ničím nerušenom prostredí.


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu