Žilinská nemocnica dnes otvorila ako prvá zo štátnych nemocníc Nemocničnú lekáreň


Foto: Žilinská nemocnica dnes otvorila ako prvá zo štátnych nemocníc Nemocničnú lekáreň
Galéria: 6 fotiek

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline ako prvá zo štátnych nemocníc dnes otvorila Nemocničnú lekáreň - oddelenie výdaja pre verejnosť. Nachádza sa pred budovou detskej polikliniky. Pacienti si tu môžu lieky a zdravotnícke pomôcky vyzdvihnúť na lekársky predpis, ale aj zakúpiť.

„Našou snahou je skvalitniť služby pacientom, ktorí nemocnicu navštívia a zároveň získať dodatočné finančné prostriedky pre nemocnicu,“ uviedol riaditeľ žilinskej fakultnej nemocnice Ivan Mačuga.

V lekárni pracuje päť zamestnancov - dve farmaceutky, dve farmaceutické laborantky a jeden pomocný pracovník v zdravotníctve. „Vzhľadom k tomu, že sme pri detskej poliklinike, sortimentom sme sa zamerali predovšetkým na detského pacienta. Novinkou je výdaj zdravotníckych pomôcok, či dovoz nadrozmerných liekov – predovšetkým prípravkov nutričnej výživy, alebo plienok priamo domov,“ doplnila vedúca farmaceutka nemocničnej lekárne Daniela Kyselicová.

Ďalšou službou, ktorou sa chce lekáreň priblížiť k pacientovi, je možnosť objednania liekov telefonicky. Pacient si môže rezervovať lieky napríklad deň vopred.


Oddelenie výdaja pre verejnosť nemocničnej lekárne bude otvorené v pracovných dňoch od 7:00 do 15:30. Náklady na jeho zriadenie predstavovali takmer 17 tisíc eur. Zisk bude smerovať do nákupu liekov, špeciálneho zdravotného materiálu, alebo prípadne do materiálno-technického a prístrojového vybavenia.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina prevádzkuje aj nemocničnú lekáreň pre potreby pacientov na lôžkových oddeleniach a verejnú lekáreň Farmácia na prízemí v budove polikliniky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu