Na Bajzovej ulici ukradli ďalšie auto, zmizol šedý Volkswagen Golf IV. rady


Foto: Na Bajzovej ulici ukradli ďalšie auto, zmizol šedý Volkswagen Golf IV. rady Foto: ilustračné

Podľa našich informácií malo byť v Žiline, pravdepodobne v nočných hodinách, odcudzené ďalšie osobné motorové vozidlo. Auto značky Volkswagen Golf IV. rady, šedej metalízy, si majiteľ ráno nenašiel zaparkované tam, kde ho deň predtým nechal. Neznámy páchateľ tak pripravil o auto 55-ročného muža, ktorý hneď ráno privolal na miesto políciu. Auto síce nebolo najnovšie, rok jeho výroby bol 2004, no viaceré náhradné diely takéhoto vozidla majú dnes stále vysokú hodnotu.

Ulica Bajzova v mestskej časti Hliny patrí k lokalitám, v ktorých bolo odcudzených najviac áut zo Žiliny. Už len tento rok ide o asi štvrtý, alebo piaty prípad krádeže osobného auta. Prvé miesto v počte krádeží vedie už len sídlisko Solinky.

Najčastejšie sa kradnú v našom meste autá značky Škoda, predovšetkým s motormi TDI, potom nasleduje Volkswagen a Audi. Zlodeji najviac kradnú ráno - a to medzi 03:00 a 05.00 hod., kedy ľudia najtvrdšie spia. Z kriminologických výskumov a štatistík je preukázané, že vyššie percento krádeží áut je tiež okrem času spomenutého vyššie, spojené aj s počasím, a to s dažďom alebo snežením. Tak, ako to bolo včera.

Buďte aj vy viac všímaví, strážte si vaše autá a sledujte, či sa niekto “náhodne” v noci nepohybuje práve na vašej ulici.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu