Jána Slotu obvinili z podplácania, mal sa ho dopustiť po dopravnej nehode


Foto: Jána Slotu obvinili z podplácania, mal sa ho dopustiť po dopravnej nehode

Prednedávnom sme vás informovali o záveroch súdu s bývalým primátorom Žiliny Jánom Slotom, ktorý po dopravnej nehode zo začiatku tohto roka odmietol podstúpiť úkon na zistenie požitia alkoholu. Sudca mu za tento skutok udelil finančný trest vo výške 6000 eur a zároveň zákaz šoférovania na 6 rokov. Voči verdiktu súdu sa prokurátor odvolal, takže zatiaľ nie je právoplatný.


Špeciálny prokurátor teraz navyše vzniesol obžalobu voči bývalému primátorovi za to, že sa mal údajne dopustiť podplácania na mieste činu. Informáciu pre náš portál potvrdila aj hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová: „Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 7. 11. 2016 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na obvineného Jána S. pre prečin podplácania.“

Slota sa mal prečinu dopustiť tak, že výmenou za finančnú hotovosť presviedčal účastníka dopravnej nehody, aby ju neohlásil na polícii. Ten však napriek tomu políciu k miestu nehody privolal. „Bezprostredne po účasti na dopravnej nehode ponúkol úplatok druhému účastníkovi dopravnej nehody, aby neohlásil túto dopravnú nehodu na polícii,“ dodala Tökölyová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu