Cez Strečno počas uzávierky jazdia kamióny a autá, ktoré sa snažia dostať do Martina


Foto: Cez Strečno počas uzávierky jazdia kamióny a autá, ktoré sa snažia dostať do Martina
Galéria: 5 fotiek

Počas uzávierky cesty I/18 a prác na skalnom brale pod Strečnom bola doprava úplne zastavená. Na uzávierku cesty upozorňovalo niekoľko zvislých dopravných značiek, rozmiestnených pri každej križovatke od Žiliny až po Strečno. Okrem týchto značiek sa nachádzalo aj v Žiline, na hlavných ťahoch a križovatkách, niekoľko veľkých tabúľ, ktoré informovali o uzavretej ceste a o čase jej otvorenia.

Aj napriek týmto značkám však množstvo vodičov prichádzalo až priamo pod hrad Strečno, kde ich polícia musela otočiť a poslať na obchádzkové trasy. Vodiči osobných, ale aj nákladných vozidiel prichádzali počas tretej uzávierky v hojnom počte. Každú hodinu sa desiatky áut otáčali a smerovali na Terchovú. Niektorí vodiči uviedli, že žiadne dopravné značky, ktoré by upozorňovali na uzávierku, na trase nevideli.

„Nikde nebola značka, až tu pred Strečnom sme videli nejaké tabule. O uzávierke sme vôbec nevedeli a teraz sa musíme vrátiť, lebo nás nechcú pustiť,“ uviedol jeden z vodičov. Značenie by malo byť dostatočné, vodiči si ho však pravdepodobne nevšímajú.

Obyvatelia obce Strečno sú nahnevaní z veľkého počtu áut, ktoré blúdia po obci a hľadajú obchádzkovú trasu. Osobné autá a kamióny sa počas uplynulého víkendu pokúšali cez Strečno dostať do Martina. Po chvíli blúdenia cez uličky ale zistili, že tadiaľ obchádzka nevedie. Mnohí skončili opäť pod hradom, odkiaľ sa museli tak či tak vrátiť smerom do Žiliny.

Podľa jedného z obyvateľov je na vine aj nedostatočné značenie. Obchádzka, ktorá je vyznačená späť na Žilinu, nie je dostatočná, kvôli čomu vodiči vchádzajú do obce a nevrátia sa späť. „Situácia v Strečne je dosť chaotická a neprehľadná. Cesty v dedine sú plné blúdiacich áut a čo je ešte horšie, aj kamiónov. Už by s tým kompetentní mali niečo robiť, keď nestačia len značky upozorňujúce na uzávierku,“ uvádza čitateľ.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu