Mladí dobrovoľníci sa pridali k ľuďom bez domova, pomáhali im s predajom na ulici


Foto: Mladí dobrovoľníci sa pridali k ľuďom bez domova, pomáhali im s predajom na ulici
Galéria: 15 fotiek

V stredu 16.11.2016 navštívilo Žilinu takmer 300 dobrovoľníkov v rámci evanjelizačného podujatia Godzone tour NOVÝ LEVEL, ktoré v každom meste vrcholí koncertom pre mladých. V Žiline sa takýto koncert uskutočnil na Zimnom štadióne, kde sa stretlo viac ako 6 000 mladých ľudí z celého okolia.

Dobrovoľníci sa počas dňa venujú okrem realizácie večerných koncertov aj výchovným programom na školách, dobročinným aktivitám a evanjelizácií na námestiach. Jednou z mnohých dobrovoľníckych činností, do ktorej sa mladí ľudia v Žiline zapojili, bola aj pomoc v charitných domoch Sv.Kamila a Sv.Vincenta. Pomáhali pri triedení šatstva, predaji časopisov Cesta a Nota Bene, vyrábali tiež vianočné darčeky.

Predajcovia Nota Bene a Cesty nosia v Žiline nové šiltovky a vesty

Dvanásť mladých ľudí prišlo v stredu doobeda pomáhať do Domu Sv. Vincenta, ktorý sa vo svojej činnosti venuje najmä ľuďom na ulici, prepusteným z výkonu trestu a sociálne slabším. Pracovníčky charity majú so starostlivosťou o ľudí bez domova dlhoročné skúsenosti a o tieto sa podelili aj s dobrovoľníkmi. „Rozprávali nám o tom, ako pristupovať k bezdomovcom, čo robiť, keď nás takýto ľudia oslovia na ulici a ukázali nám život z ich pohľadu,“ povedala nám dobrovoľníčka Soňa.

Charita pomáha aj tým, že umožňuje ľuďom na ulici privyrobiť si predajom časopisov Cesta a Nota Bene. „Tieto časopisy predávajú väčšinou bezdomovci a niekedy s ich predajom pomáhajú charite aj dobrovoľníci. Pracovníčky charity nám ukázali šiltovky a vesty, ktoré budú v Žiline od dnes nosiť všetci predajcovia časopisov,“ dodáva Soňa. V označených vestách sa potom vybrali von a sami si skúsili predaj na ulici.

Projekt Godzone vznikol v roku 2010 po prvom úspešnom turné s názvom Enter the Godzone. Vo svojej činnosti sa venuje najmä mladým ľuďom na celom Slovensku aj v Českej republike a je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže. Jeho koordinátori sú členmi Katolíckej Cirkvi.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu