Ohľadom kúpy Športovej haly na Bôriku budú verejne diskutovať poslanci


Foto: Ohľadom kúpy Športovej haly na Bôriku budú verejne diskutovať poslanci

Občianske združenie Proti korupcii organizuje vo štvrtok 24. novembra verejnú diskusiu, ktorej témou bude kúpa Športovej haly na Bôriku a jej výhodnosť. S podtitulom “Stala sa predmetom korupcie poslancov?” sú pozvaní do diskusie poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline, konkrétne Peter Ničík z Klubu nezávislých poslancov, Martin Kapitulík za stranu SIEŤ a nezaradený Branislav Delinčák.

Organizátori nechali vyhradené dve miesta v diskusii pre zástupcov mesta, tých by malo delegovať vedenie radnice. Diskusiu bude, už tradične, moderovať predsedníčka OZ Proti korupcii Vanda Tuchyňová. „Nedávne odhlasovanie kúpy športovej haly na Bôriku mestskými poslancami od podnikateľa Georga Trabelsiho do majetku mesta Žilina vyvolalo nielen pobúrenie primátora Igora Chomu, ktorý vetoval rozhodnutie, ale i vášnivé verejné diskusie, v rámci ktorých sa objavili tvrdé vyjadrenia o kupovaní poslancov a podozreniach z korupcie,“ uvádza občianske združenie verejnú diskusiu.


„Kým časť poslancov je presvedčená, že ide o dobrý krok v prospech záujmov mesta, rozvoja športu a vyriešenia vzájomných vzťahov s Georgom Trabelsim, vedenie mesta naznačuje vážne zneužite mandátov časti poslancov v prospech súkromných záujmov podnikateľa. Je rozhodnutie zastupiteľského zboru naozaj výsledkom korupcie poslancov? Keď áno, kto a koho korumpoval? Aké sú argumenty v prospech uzavretia obchodu s podnikateľom a čo naopak hovorí proti takejto kúpe?“ píše sa v popise udalosti.

Diskusia prebehne v sídle OZ Proti korupcii na Kamennej ceste 4 v Žiline, začiatok je naplánovaný o 17:00 hod.


Posted by Občianske združenie Proti korupcii on 16. november 2016



 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu