Čitateľka si objednala 20 kg orechov, predajca jej poslal len 14 kg a sedačku z auta


Foto: Čitateľka si objednala 20 kg orechov, predajca jej poslal len 14 kg a sedačku z auta Foto: Veronika B.

Čitateľka Veronika upozornila na svojom facebook profile na pochybného predajcu, ktorý pravdepodobne pácha podvod na ľuďoch. Jej mama si totiž prednedávnom objednala balíček orechov o hmotnosti 20 kilogramov. Inzerát našla na známom inzertnom portáli Bazoš. Predajca vystupoval slušne a dôveryhodne. Keď však kuriér doručil balíček v hodnote takmer 140 eur, Veronika zistila, že namiesto dohodnutých dvadsiatich kilogramov má v zásielke len 14 kg a starú autosedačku. 

Veronika má podozrenie, že predajca, ktorým by mal byť istý pán Pyšný z Kláštora pod Znievom (okres Martin), si takto privyrába podvodmi na ľuďoch. Chce preto upozorniť ostatných ľudí, ktorí nakupujú cez internet, aby si na dotyčného predajcu dávali pozor.

O dôveryhodnosti predajcu hovoria aj hodnotenia na spomenutej stránke Bazoš.sk, kde sa mnohí sťažujú na nekompletné zásielky a podvod. Podľa hodnotení predajca zasiela tiež 1-kilogramové balenia so skutočnou hmotnosťou len 700 gramov, alebo nedodáva kompletné zásielky. Pán Pyšný tiež predáva autodiely, na ktoré sa rovnako mnohí sťažujú.

Vychádzajúc z hodnotení možno usúdiť, že predajca nepreferuje osobný kontakt, ale skôr kuriérske a poštové služby. Viacero nahnevaných “zákazníkov” sa za ním chystá osobne, niektorí už údajne oslovili aj právnikov či inšpekciu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu