Offroadové jazdy vo Valči


Foto: Offroadové jazdy vo Valči
Galéria: 76 fotiek
Foto: Milo Fabian

Tohtoročnú jeseň nám spríjemnilo pozvanie od Motor-Car Žilina, na tradičné offroadové jazdy.  Zázemie celého podujatia poskytlo atraktívne prostredie lyžiarskeho strediska Snowland vo Valči.

Okrem samotného terénneho okruhu, sme sa logicky ešte viac tešili na pestré portfólium dostupných modelov. Pripravené Offroadové nástrahy bolo možne prekonávať na vozidlách značiek Mercedes-Benz, Jeep a Kia. Úplne najviac so všetkého sme boli zvedaví na horúcu novinku v podobe štýlového a elegantného Mercedesu-Benz GLC kupé. K dispozícii boli prakticky všetky terénne modely, ktoré má momentálne Štuttgartská automobilka v ponuke. Okrem kupé preto nemohol chýbať ani štandardný model GLC, ďalej o triedu väčší model GLE v základnej verzii,  ako aj vo verzii kupé. Vrchol ponuky s hviezdnym logom predstavovala luxusná terénna limuzína, alebo inak Mercedes GLS  a tiež legendárny offroad Mercedes-Benz Triedy G.

Ikonická značka Jeep mala zastúpenie v podobe modelov Grand Cherokee a WranglerUnlimited. Veľkému záujmu sa tešili aj vozidlá Kia. Kórejskú automobilku okrem nášho „domáceho“ modelu Sportage zastupovalo i veľké SUV KiaSorento.  
My sme si na úvod vyskúšali horúcu novinku, teda Mercedes-Benz GLC kupé. Nový model okrem trendového vzhľadu exteriéru boduje veľmi pekne spracovaným interiérom, ktorý vychádza z novej Triedy C. Zaujal nás až prekvapivo veľkorysý priestor v druhom rade a to aj napriek elegantne klesajúcej línii strechy. Samozrejme, že väčšina majiteľov tohto krásavca, obzvlášť na 20 palcových kolesách, v teréne často trápiť nebude. Prijemným konštatovaním je ale fakt, že v prípade potreby sa ani GLC kupé terénu rozhodne nezľakne. 

Druhýkrát sme si testovací polygón prešli na asi najlegendárnejšom offroade, ktorým je JeepWrangler, v našom prípade vo verzii Unlimited. K tomuto autu v skratke môžeme povedať asi len toľko, že tam kde iní končia Wrangler ešte len začína. Daná trať určite dokázala dostatočne preveriť terénny potenciál moderných SUV s elektronicky ovládaným pohonom 4x4. V prípade modelu Wrangler sme sa na žiadnom jej úseku zrejme ani len nepriblížili k terénnym limitom, ktoré tento model reálne ponúka! Jedným dychom treba zároveň dodať, že najnovší Wrangler sa nestratí ani pri bežnom používaní na spevnených komunikáciách. Vozidlo je na naše prekvapenie pomerne dobré odhlučnené a taktiež dostatočne komfortné aj na prípadné každodenné používanie.
 
Okrem terénnych zážitkov boli na „bežné jazdenie“ k dispozícii výkonné modely z dielne AMG, konkrétne Mercedes-AMG A 45 4Matic a Mercedes-AMG CLA 45 4Matic. Pokrok v automobilovej techniky demonštrovala nová Trieda E, ktorá ponúka okrem iného aj funkciu autonómneho parkovania prostredníctvom mobilnej aplikácie. Pozornosť pútala i novinka automobilky Kia, hybridný model KiaNiro. Ten sa len prednedávnom začal predávať aj na našom trhu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik