Obec Terchová pozná nového starostu, hlasy z doplňujúcich volieb boli sčítané


Foto: Obec Terchová pozná nového starostu, hlasy z doplňujúcich volieb boli sčítané Foto: ilustračné

V obci Terchová sa v sobotu 5.novembra konali doplňujúce voľby, pretože starosta obce Milan Laurenčík sa k 1.máju 2016 vzdal svojej funkcie. Súčasný poslanec Národnej rady SR za SaS sa k odstúpeniu z funkcie starostu vyjadril aj na svojom blogu.

Včerajším dňom zanikla moja funkcia starostu obce Terchová. Stalo sa teda to, čo som po uplynulých parlamentných voľbách, v ktorých som bol zvolený za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky vyhlásil. Po predložení záverečného účtu obce Terchová za rok 2015 som sa mandátu starostu vzdal na zasadnutí obecného zastupiteľstva.

Podľa strany Sloboda a Solidarita je neprípustné, aby jeden človek vykonával súčasne dve funkcie hradené z verejných zdrojov na plný pracovný úväzok. Laurenčík tiež uviedol, že zásadu “jeden mandát stačí” rešpektuje napriek tomu, že zákon umožňuje súbežné vykonávanie oboch funkcií.

Predseda parlamentu Andrej Danko vyhlásil voľby do orgánov samospráv obcí na 5. novembra 2016. Voľby sa však nekonali len v Terchovej, ale celkom v 14 obciach na Slovensku. Ide o obce Igram (okr. Senec), Bodíky (okr. Dunajská Streda), Čata (okr. Levice), Belá a Jasová (okr. Nové Zámky), Terchová (okr. Žilina), Ilija (okr. Banská Štiavnica) , Figa, Poproč a Rimavská Seč (okr. Rimavská Sobota), Zlatá Baňa (okr. Prešov), Nižný Slavkov (okr. Sabinov), Merník (okr. Vranov nad Topľou ) a Malé Trakany (okr. Trebišov).

Informačný portál obce Terchová v sobotu večer informoval o predbežných neoficiálnych výsledkoch volieb. Volebné miestnosti sa uzavreli o 20:00 hod. 


Podľa neoficiálnych výsledkov najväčšie sympatie získal kandidát číslo 1, Jozef Dávidík, ktorý zasadne na starostovské kreslo v nadchádzajúcom volebnom období

Zoznam kandidátov a získaný počet hlasov si môžete pozrieť v nasledujúcej tabuľke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu