Mestskí policajti riešili 3 mužov, ktorí spali na ceste, ale aj Rómov, ktorí kradli na ul. Hollého


Foto: Mestskí policajti riešili 3 mužov, ktorí spali na ceste, ale aj Rómov, ktorí kradli na ul. Hollého

Mestskí policajti riešia v meste okrem nesprávneho parkovania aj mnohé iné incidenty, potýčky, drobné krádeže, či podnapitých ľudí. Počas služby sú vyslaní k rôznym prípadom, kedy ich obyvatelia mesta volajú prostredníctvom linky 159 a žiadajú o pomoc. Denne riešia priemerne okolo 50 udalostí a priestupkov, nižšie si môžete pozrieť vybraný prehľad za uplynulý týždeň.

1.11.2016 - 06:40 hod.

Mestskí policajti za pomoci kamerového systému našli na zemi ležiacu osobu. Muž ležal na ulici Na bráne. Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá po preverení zistila, že sa jedná o Jána Z., ktorý je pod vplyvom alkoholu, ale bez viditeľných zranení a potreby ošetrenia. Policajti muža prebrali zo spánku a odporučili mu, aby sa pomaly odobral domov. 

29.10.2016 - 04:02 hod.

Oznamovateľ nahlásil na linku 159 ležiacu osobu na ulici Hlinská. Po príchode hliadky bol na mieste nájdený muž, silne pod vplyvom alkoholu, ale bez vonkajších zranení. Muž po prebratí uviedol, že sa volá Filip S. a býva v mestskej časti Žilina - Bytčica. Menovaný odmietal pomoc hliadky a sám sa pomaly odobral do miesta svojho bydliska.


26.10.2016 - 00.45 hod.

Na linku 159 bolo nahlásené, že v blízkosti Menzy, na ulici Hlinská leží pravdepodobne podnapitý muž. Na miesto vyrazila hliadka s dvomi policajtmi, ktorá našla silne podnapitého Dominika D. Policajti muža prebrali zo spánku a ubezpečili sa, že je bez zranení. Po krátkom rozhovore mu odporučili, aby sa pomaly vrátil do miesta bydliska.

28.10.2016 - 11:16 hod.

Operátorka z linky 112 nahlásila údajný požiar pod estakádou na Bratislavskej ulici. Hliadka mestskej polície na mieste zistila, že sa tam nachádza skupinka ľudí sociálne slabšej vrstvy a bez domova. Títo ľudia spaľovali PET fľaše s úmyslom zahriať sa. Mestskí policajti museli oheň uhasiť a skupinke ľudí bez domova odporučili, aby sa dostavili na charitu, kde im bude poskytnutá pomoc.

29.10.2016 - 10:30 hod.

Hliadkou mestskej polície bola na ulici Hollého prijatá sťažnosť od pracovníka zberného dvora, ohľadom Rómov, ktorí vnikajú do dvora a kradnú materiál z kontajnerov. Mestskí policajti na mieste vykonali viacero dohovorov neprispôsobivým občanom a určitý čas po incidente museli realizovať zvýšený dozor nad vjazdom do zberného dvora.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu