Sagan pre VeloNews: Možno som len tento rok mal viac šťastia


Foto: Sagan pre VeloNews: Možno som len tento rok mal viac šťastia Foto: ilustračné

Po sezóne, akú ešte Peter Sagan nezažil, nasleduje pre neho v najbližších dňoch zaslúžený oddych. Pre špecializovaný cyklistický magazín VeloNews sa vyjadril, že v jeho príprave na budúcu sezónu nebude nič meniť. „O čom chcete rozprávať? Moje ciele? Vždy rovnaké,” uviedol Sagan s jeho typickou skromnosťou. „Na začiatku sezóny to budú klasiky, potom Tour de France a neskôr uvidíme,“ spresnil v rozhovore plány budúcej sezóny.

Sagan nechce, aby úspešný ročník 2016 rámoval jeho kariéru alebo osobnosť, a aj keď pripustil, že názory niektorých ľudí na jeho osobu to môže ovplyvniť, on sám zostáva pri svojom “starom” prístupe k cyklistike. Sagan vyhral aj exhibičné kritérium Saitama na mestskom okruhu v Tokiu, ktoré sa konalo 29. októbra.


Best Of - Saitama Criterium 2016 by tourdefrance

Tohtoročnú sezónu prijal slovenský šampión s pokorou, pripomenul, že v minulosti mal aj veľa druhých miest. „Z druhého miesta na prvé je to len kúsok. Takže môj závodný program zostáva rovnaký. Možno som tento rok vyhral viac dôležitejších závodov, napríklad Okolo Flámska, etapy na Tour de France, opätovne majstrovstvá sveta. Takže to vyzerá ako neuveriteľná sezóna. Ale možno som tento rok mal len oveľa viac šťastia,“ dodal Sagan pre VeloNews.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu