Cestu z Mojša do Varína chcú uzavrieť pre osobné a nákladné autá. Rozhodnúť má referendum


Foto: Cestu z Mojša do Varína chcú uzavrieť pre osobné a nákladné autá. Rozhodnúť má referendum

Obecné zastupiteľstvo obce Mojš na svojom zasadnutí v septembri vyhlásilo referendum, ktoré sa bude konať 3.decembra. V referende budú občania rozhodovať o otázke, či bude cesta do obce Varín uzavretá pre osobnú a nákladnú dopravu. Pre obyvateľov ide o vážnu vec, nakoľko dopravná situácia v obci je neúnosná a počet prechádzajúcich áut narastá každým mesiacom. V obci tiež osadili väčší počet retardérov aby spomalili dopravu a zvýšili bezpečnosť. Tieto spomaľovacie prahy dokonca odradili niekoľkých vodičov, ktorí si skracovali cestu cez Mojš. Pre časté zastavovanie tak radšej zvolili štátnu cestu II/583 okolo automobilky Kia, kde im cesta trvala kratšie.

Stále však cez obec prechádzajú stovky áut denne a nejde len o osobné, ale aj nákladné autá. Obec pred konaním referenda plánuje uskutočniť niekoľko stretnutí s občanmi. V priebehu novembra tak budú obyvatelia diskutovať o súčasnom stave, výhľadoch do budúcnosti a taktiež o možných spôsoboch uzatvorenia cesty smerom do Varína. Poslanci a občania sa budú zaoberať aj otázkami, aký bude mať uzatvorenie cesty dopad na obec, respektíve aké budú pozitíva a negatíva. Podľa našich informácií sa medzi ľuďmi hovorí aj o takom spôsobe, ktorý by umožnil prejazd po ceste len miestnym obyvateľom.

Výstavba obchvatu je zatiaľ stále v nedohľadne. Presne pred rokom sa konalo zasadnutie, ktorého predmetom bolo riešenie kritickej situácie v obci Mojš. Vedenie sa snažilo obnoviť projekt vybudovania novej komunikácie, ktorá mala odkloniť dopravu zo súčasných ulíc. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu