Kuriózny prípad z Vlčiniec - mestskí policajti sa pokúšali odchytiť nutriu, ktorá behala po ceste


Foto: Kuriózny prípad z Vlčiniec - mestskí policajti sa pokúšali odchytiť nutriu, ktorá behala po ceste Foto: Facebook / JM

Kurióznu situáciu zažili mnohí obyvatelia mesta a vodiči, ktorí sa v čase okolo 19:00 hod. pohybovali v okolí ulíc Pri Celulózke, Rosinská cesta a Matice Slovenskej. Po ceste totiž pobehovala vystrašená nutria, ktorá ušla z MiniZOO na Vlčincoch. Vyplašené zviera sa pokúšali odchytiť mestskí policajti, ktorí ho od Vodného diela postupne prenasledovali až na sídlisko Vlčince, k predajni NAY Elektrodom.

Zásluhou človeka sa od 20. storočia v európskych mokradiach začali masívne udomácňovať exotické druhy zvierat. Tak sa aj v našej prírode rozšírili ondatry a nutrie, hlodavce, ktoré majú pôvod na americkom kontinente. Nutria vodná žije v symbióze s vodným vtáctvom, je to invázny druh hlodavca prispôsobený životu vo vodnom prostredí. Jej prirodzeným domovom sú juhoamerické oblasti nachádzajúce sa južne od obratníka Kozorožca, od Tichého oceána po Atlantický.

„Bolo mi to najskôr divné, prečo mestskí policajti blikajú na Rosinskej ceste majákmi a baterkami svietia po kríkoch a prehľadávajú ich. Potom som zistila, o čo vlastne ide, a celkom ma to pobavilo,“ píše Jana

Nutria ušla z MiniZOO na sídlisku Vlčince III, a to v čase okolo 16:00 hod. Podľa príspevku na Facebooku našla dieru v oplotení a vybehla medzi paneláky. Zviera nemalo byť pre ľudí nebezpečné, nakoľko je zvyknuté na kontakt s deťmi, avšak v cudzom prostredí sa nedá odhadnúť správanie žiadneho zvieraťa, ktoré sa navyše bojí. Mestskí policajti tak zažili trochu netradičnú naháňačku, ktorá našťastie skončila šťastným koncom a zviera sa podarilo vrátiť do ZOO. Mnohí ľudia sa na situácií bavili a to nielen osobne, ale aj v príspevkoch na sociálnych sieťach.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu