V minulom týždni policajti chytili opitých až 38 vodičov a 12 cyklistov


Foto: V minulom týždni policajti chytili opitých až 38 vodičov a 12 cyklistov Foto: ilustračné

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji neustálu pozornosť. V 42. týždni roku 2016 zaevidovala polícia na cestách celkom 38 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel

  • 9 vodičov nafúkalo nad 1 promile
  • 13 vodičov nafúkalo pod 1 promile
  • 1 vodič sa skúške odmietol podrobiť
  • 3 vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 12 z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

Vrútky - Sučany

V sobotu 22. októbra v nočných hodinách zastavovala policajná hliadka na ceste I/18 medzi Sučanmi a Vrútkami. 22 ročný vodič na vozidle Škoda Felícia na znamenie polície nezastavil a pokračoval v jazde. Policajná hliadka následne vodiča zastavila, ten sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,73 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,52 promile.


Sučany

V sobotu 22. októbra v nočných hodinách zastavila policajná hliadka na ceste I/18 v obci Sučany vodiča vozidla Renault Megane. 23 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej nafúkal 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile.

Terchová

V nedeľu 23. októbra po polnoci spôsobil dopravnú nehodu v obci Terchová 55 ročný vodič na vozidle Citroen C4. Vodič s vozidlom cúval od miestneho pohostinstva, pričom zišiel mimo vozovku. Po príchode polície sa podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,97 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,02 promile.

Všetci podgurážení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu