Na Kysuciach vznikne 240 nových pracovných miest, vytvorí ich kórejská spoločnosť Hyunnam SK


Foto: Na Kysuciach vznikne 240 nových pracovných miest, vytvorí ich kórejská spoločnosť Hyunnam SK Foto: krasnopark.sk

Až 240 nových pracovných miest, zameraných na výrobu komponentov pre automobilky, by malo vzniknúť v priemyselnom parku Krásno park v Krásne nad Kysucou. Kórejská spoločnosť tu plánuje postaviť novú výrobnú halu, investícia je v predpokladanej výške 16,9 milióna eur. Nová výroba a stroje budú zamerané na výrobu odlievaných komponentov pre automobilový priemysel. Na našom trhu pôsobí spoločnosť Hyunnam SK od roku 2014.

„V rámci vývojového trendu v oblasti dodávok automobilových komponentov sme maximálne využili stratégiu teritoriálneho približovania dodávateľských závodov k montážnym závodom, čím účelne znižujeme logistické náklady a zvýšime flexibilitu v regióne finálnych výrobcov ako sú spoločnosti Kia Motors Slovakia a Hyundai Motor Manufacturing Czech,“ uviedol na margo investície pre TASR prokurista spoločnosti Joo Yeol Lee.

Spoločnosť chce osloviť zamestnancov, ktorí odchádzajú za prácou do Českej republiky

Na nové miesta sa bude spoločnosť snažiť obsadzovať zamestnancov z okresu Čadca, cieli najmä na tých, ktorí dnes odchádzajú za prácou do susednej Českej republiky. „A to najmä oslovením tých, ktorí dnes za prácou odchádzajú do Českej republiky. Základom je získať kvalifikovaných pracovníkov s príslušným vzdelaním a pracujúcich v priemyselnej výrobe za podobných podmienok, aké sú vytvorené napríklad v Českej republike. A tak udržať pracovnú silu na Slovensku,“ spresnil pre TASR Joo Yeol Lee.

Výrobou komponentov pre automobily sa týka najmä lisovania plastových komponentov pre vybavenie karosérie. „Ide o plastové moduly pre sedadlá, interiérovo – exteriérové časti, moduly pre čisto exteriérové vybavenie a moduly lampových častí. Investíciou sa dosiahne nárast objemu produkcie a rozšírenie produktového portfólia. Paralelne sa pristúpi k modernizovaniu výrobného procesu. Najmä vo fáze projekcie a mechanickej, nástrojovej či elektrickej konštrukcii,“ uviedla pre TASR Daniela Knapcová zo spoločnosti Hyunnam SK


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu