Policajt pomohol pri záchrane muža v bezvedomí z horiacej chaty, konal v čase osobného voľna


Foto: Policajt pomohol pri záchrane muža v bezvedomí z horiacej chaty, konal v čase osobného voľna Foto: čitateľka

K príkladnému činu dvoch mladých mužov, z ktorých jeden je policajtom, došlo počas uplynulej soboty. Na chate v Belej vznikol požiar, pričom jeho spúšťačom bol nový krb. Majiteľ sa na stúpajúci dym zobudil, kamaráta však sám nedokázal evakuovať cez okno a tak zavolal na pomoc susedných dvoch mužov. Tí neváhali, do chatky vbehli, a muža v bezvedomí vyniesli.

“V sobotu 15. októbra v nočných hodinách došlo v Belej, časť Nižné Kamence k požiaru chaty. Podľa zistených informácií k požiaru došlo od nového krbu, ktorý majiteľ s kamarátom v ten deň skúšali. V noci sa zobudil majiteľ chaty, ktorý zacítil dym a zbehol na prízemie, kde horelo. Svojho kamaráta chcel dostať z chaty cez okno, čo sa mu však nepodarilo, tak vybehol z susednej chatke zavolať pomoc. Pribehli dvaja muži, ktorí vybehli do horiacej chaty a muža v bezvedomí nej vytiahli. Vonku potom muža oživovali do príchodu pracovníkov RZP,” uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Fotografia horiacej chaty v Belej



Záchrancovia riskovali vlastný život, skončili taktiež v nemocnici


Dvaja muži zo susednej chaty riskovali pri zákroku vlastné zdravie a život, o čom svedčí aj fakt, že v nemocnici skončili spolu so zachráneným mužom. Vďaka ich zásahu je však muž, ktorý ležal v horiacom objekte v bezvedomí, mimo ohrozenia života. “47 ročný muž, ktorý sa nadýchal splodín bol následne prevezený do nemocnice. V nemocnici napokon skončili aj obidvaja záchrancovia, z ktorých jeden bol policajt z Obvodného oddelenia PZ z Terchovej. Policajt sa pri záchrane muža nadýchal splodín a druhý muž utrpel popáleniny a bol jednorazovo ošetrený v nemocnici. Vďaka pohotovej reakcii obidvoch mužov, ktorí vbehli do horiacej chaty a riskovali svoje životy a zdravie, je dnes 47 ročný muž z Nitry mimo ohrozenia života,” spresnila Balogová.

Policajt, ktorý trávil voľný čas na chate aj týmto činom dokázal, že aj v čase mimo služby je mu prirodzené konať v zmysle hesla „Pomáhať a chrániť“.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ