Brat bossa zemplínskeho podsvetia bude vo väzbe v Žiline, dnes pokračuje jeho proces


Foto: Brat bossa zemplínskeho podsvetia bude vo väzbe v Žiline, dnes pokračuje jeho proces

Brat kedysi obávaného bossa zermplínskeho podsveta Branislava Adamča, Erik Adamčo, mal byť dnes prepustený z výkonu trestu odňatia slobody, ktorý si 16 rokov odpykával v Ilavskej väznici. Na slobodu sa však nedostane. Rozhodol o tom Krajský súd v Žiline, ktorý potvrdil rozhodnutie okresného súdu, a vzal Erika do väzby. Dôvodom bola obava, že by sa na slobode ukrýval a tým maril vyšetrovanie.

Dnes začína pojednávanie v prípade dvoch vrážd


Erik Adamčo je obvinený z dvoch pokusov o vraždu v spolupáchateľstve. „Rozhodnutie žilinských súdov o vzatí Erika Adamča do väzby obhajoba považuje za protizákonné,“ uviedol pre portál tvnoviny.sk jeho obhajca Jozef Sabó. Dnes, 17. októbra, pokračuje na Okresnom súde v Žiline pojednávanie v prípade vraždy Petra Muzsku a Alberta Sisáka.

Obvinený koncom septembra zažaloval Slovenskú republiku a Ústav na výkon väzby a výkonu trestu v Košiciach, pričom požadoval odškodné za nemajetkovú ujmu vo výške 17 600 eur. Jeho brata, Branislava Adamča, odsúdil Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici už minulý rok, kedy mu opätovne potvrdil doživotie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu