Juraj Blanár dnes neprišiel na diskusiu do rádia Frontinus


Foto: Juraj Blanár dnes neprišiel na diskusiu do rádia Frontinus Foto: aktuality.sk

Juraj Blanár mal byť dnes hosťom v diskusii rádia Frontinus, ktorá sa nazýva Debata na telefón a vysiela sa vždy v nedeľu od 9:30 do 11:00. Debatu moderuje Martin Palúch, a na dnešný deň si pozval predsedu Žilinského samosprávneho kraja a poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Juraja Blanára. O jeho účasti v relácii informovalo rádio počas uplynulého týždňa.


Žilinský župan sa do rádia nedostavil, a moderátor oznámil poslucháčom, že náhradný termín bol určený na 6.novembra 2016. Po nedávnej kauze nakupovania CT prístrojov by mohla byť diskusia vyhrotená. Namiesto Juraja Blanára sa relácie zúčastnil Matej Fabšík - poslanec MsZ v Kysuckom Novom Meste.



Aktualizácia

So žiadosťou o spresnenie toho, prečo sa župan Blanár nedostavil na dnešnú diskusiu, sa na nás obrátil moderátor rádia. Podľa jeho slov je relácia zrušená už od utorka, chyba mala nastať pri nestiahnutí upútavky z éteru. “Rád by som iba oznámil, že hovorkyňa ŽSK mi už v utorok oznámila, že sa pán Blanár relácie nezúčastní. Prisľúbila však náhradný termín. Chybu urobili kolegovia, čo majú na starosti technickú stránku vysielania, že upútavku nestiahli. Za chybu sa ja osobne za celý tím ospravedlňujem a verím, že si budú môcť aj čitatelia Žilinak.sk reláciu s pánom Blanárom v čo najskorší možný termín naladiť a zavolajú s otázkou,” uviedol moderátor rádia Frontinus Martin Paluch.

Účasť žilinského župana podľa slov moderátora nesúvisí s kauzou CT. Ako dodal, relácia bola naplánovaná skôr, ako prišiel nezávislý poslanec Beblavý s obvinením na blogu. “Reláciu však nepreložili kvôli kauze CT. Termín 6.11. je predbežný. Dôvod bol uvedený ten, že sa predseda ŽSK nebude môcť dostaviť,” dodal Paluch. Dôvod, pre ktorý sa nemohol župan dostaviť, tak nie je známy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu