Cintoríny budú počas Pamiatky zosnulých otvorené nonstop, pripravený je aj dispečing


Foto: Cintoríny budú počas Pamiatky zosnulých otvorené nonstop, pripravený je aj dispečing Foto: ilustračné - globe24.cz

Počas tohtoročného sviatku Pamiatky zosnulých budú cintoríny na území mesta Žilina otvorené nepretržite, návštevníci budú mať k dispozícii nonstop telefonický dispečing. Dispečingové čísla sú 0905 509090 a 0905 787342, pričom pre občanov sú pripravení operátori, ktorí ich budú  informovať. Zároveň bude možné podávať podnety ohľadom čohokoľvek, čo sa týka cintorínov.

„Pracovníci na týchto číslach budú pripravení reagovať veľmi promptne. Nápomocná bude aj mestská polícia, ktorá bude hliadkovať na všetkých cintorínoch, priľahlých parkoviskách. Budeme klásť dôraz na to, aby dozerali na bezproblémový priebeh,“ spresnil primátor Igor Choma.

Na cintorínoch bude k dispozícii voda, pripravené su aj mimoriadne spoje


Od októbra sa začne s kosením cintorínov prostredníctvom mestskej spoločnosti ŽILBYT, s.r.o. „Na Novom cintoríne a na cintorínoch v mestských častiach Mojšova Lúčka, Zástranie, Strážov, Vranie a Žilinská Lehota, kde sa dováža voda v cisternách, zabezpečíme dovoz vody ako po minulé roky,“ dodal primátor.

Počas prázdninových dní pribudne v mestskej hromadnej doprave niekoľko mimoriadnych spojov počas Pamiatky zosnulých. „Prázdninový režim bude platiť na linkách MHD 28. a 31. októbra. Počas Pamiatky zosnulých budú premávať mimoriadne spoje z centra mesta na Starý a Nový cintorín a späť. Spoje budú jazdiť zo železničnej stanice po trase linky číslo 31 v hodinových intervaloch,“ uzavrel Choma.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu