Socha, ktorú objímal mladík, keď ho našli policajti, pochádza z kaviarne Café Passage


Foto: Socha, ktorú objímal mladík, keď ho našli policajti, pochádza z kaviarne Café Passage

Včera sme informovali o prípade, kedy mestská polícia našla ležať na zemi neznámeho mladíka, ktorý objímal hlavu sochy. Policajti našli Jakuba B. so sochou na ulici Jána Reka v centre mesta. Mladík však sám nevedel, kde k soche prišiel, a bol výrazne pod vplyvom alkoholu. Policajti ho preto poučili a poslali domov. Sochu umiestnili na oddelenie mestskej polície.


Majiteľ sochy sa snažil vypátrať, kto ju v skutočnosti odcudzil. Na zábere z kamerového systému vidno neznámeho mladíka, ktorý ju so sebou odniesol preč. „Pomôžte nám identifikovať zlodeja, ktorý v Café Passage ukradol cennú sochu od Messerschmitha. Bohužiaľ ten človek ju rozbil,“ napísal majiteľ na svojom profile na Facebook-u.



 


Niekoľko hodín po zahájení pátrania sa ho napokon podarilo nájsť a sám sa ku všetkému priznal. Franz Xaver Messerschmidt (* 6. február 1736, Wiesensteig – † 19. august 1783, Bratislava) bol nemecko-rakúsky barokový sochár, jeden z najznámejších v 18. storočí, predovšetkým vďaka jeho trochu kurióznej sérii „charakterových hláv“.

Takto vyzerá odcudzená busta z kaviarne



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu