Parkovanie v Auparku zjednodušili, vodičom pomáhajú informačné LED tabule a označené miesta


Foto: Parkovanie v Auparku zjednodušili, vodičom pomáhajú informačné LED tabule a označené miesta

Vodičom, ktorí parkujú v žilinskom Auparku sa bude po novom ľahšie orientovať a hľadať voľné miesto v podzemnej garáži. Pre niekoľkými dňami bol spustený do prevádzky nový systém, ktorý pomocou LED tabúľ znázorňuje voľné počty parkovacích miest v uličkách. Navyše vždy nasmeruje vodičov na tú časť parkoviska, kde sa ešte nachádza voľné miesto, aby nemuseli zbytočne blúdiť a hľadať priestor pre odstavenie svojho vozidla. 

Túto novinku mnohí vodiči ocenili a niektorí čitatelia nás na ňu aj upozornili. „Parkujem v Auparku dosť často a vždy ma hnevalo, keď som musel prechádzať uličkami a hľadať si miesto. Ľudia parkujú kadejako krivo a potom neviete, či je vedľa nich voľné, alebo nie,“ píše Juraj.

Pre neprehľadnosť a často aj problém s veľkými autami, ktoré zakrývajú výhľad, sa vodiči vozili cez všetky uličky, čo komplikovalo dopravu na celom parkovisku. Nové LED tabule s pomocou šípok smerujú vždy tam, kde je voľné a navyše zobrazujú aj počty voľných miest. Nad každým parkovacím miestom sa nachádza pozičný senzor s červeným, alebo zeleným svetlom (podobne ako na parkovisku OC Mirage). Svetlo signalizuje obsadenosť miesta a vidno ho už z diaľky, preto by sa mala celá situácia s dopravou zlepšiť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu