24-ročný Jozef mal zaútočiť na 15-ročného chlapca a okradnúť ho. Chytiť ho pomohli občania


Foto: 24-ročný Jozef mal zaútočiť na 15-ročného chlapca a okradnúť ho. Chytiť ho pomohli občania
Galéria: 3 fotky
Foto: KRPZ Žilina

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 24 ročného Jozefa (okres Turčianske Teplice) zo zločinu lúpeže. Obvinený muž v utorok 4. októbra popoludní v zrýchlenom vlaku na trati medzi stanicami Diviaky, mestská časť Turčianskych Teplíc a Turčianske Teplice mal pristúpiť k 15 ročnému chlapcovi a mal od neho pýtať peniaze. Potom ho mal fyzicky napadnúť a mal mu odcudziť mobilný telefón a ruksak.

Obvinený muž mal na stanici v Turčianskych Tepliciach z vlaku vybehnúť aj s odcudzenými vecami. Následne bol zadržaný za pomoci občanov a predvedený na policajný útvar. Bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,20 mg/l (2,50 promile) alkoholu v dychu. 15 ročný chlapec utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie bez práceneschopnosti. Odcudzením mobilného telefónu a ruksaku s osobnými vecami vznikla predbežná škoda vo výške 140.-€.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až dvanásť rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu