Na sídlisku Hájik pribudnú ďalšie bytové domy s parkovacími miestami


Foto: Na sídlisku Hájik pribudnú ďalšie bytové domy s parkovacími miestami Foto: zilina-gallery.sk

Slnečné námestie

Prvá stavba sa stavia pri Slnečnom námestí a na objednávku spoločnosti Istrofinal ju realizuje stavebná firma STRABAG. Ukončenie výstavby sa predpokladá v septembri 2017. Bytový dom bude umiestený medzi Nákupným centrom Jednota a ulicou Mateja Bela. Bytový dom s technickou vybavenosťou by mal obsahovať 54 bytových jednotiek s rovnakým počtom parkovacích miest.

Proti výstavbe rozbehli ešte v minulom roku obyvatelia Hájika aj petíciu.

My, obyvatelia MČ Hájik, nesúhlasíme s plánovanou výstavbou na Slnečnom námestí na Hájiku v Žiline. V danej lokalite má stáť občianska vybavenosť a parkovanie. Namiesto toho sa tam plánuje postaviť 54 bytový dom, ktorý výrazne zhorší statickú aj dynamickú dopravu v danej oblasti. Predložená PD 54 bj., pre stavebné povolenie je v zásadnom rozpore so starým ale aj novým ÚPN-mesta.

Zdroj: http://www.zilina.sk/userfiles/2016/zastupitelstvo/vo5/zapisnica_vo5_20151221.pdf


Slnečná terasa 2

Spoločnosť PTM-Prastav s.r.o. po úspešnom dokončení Obytného súboru Slnečná terasa 1 pokračuje v ďalšej výstavbe projektom Obytný súbor Slnečná terasa 2, ktorý je vedľa dostavaného súboru. Projekt Slnečná terasa 2 je pokračovaním práve dokončeného súboru Slnečná terasa 1. Nový súbor naň architektonicky nadväzuje a po ukončení budú spolu tvoriť jeden areál.

V bytových domoch je navrhnutých 60 bytov mestského charakteru, ide o 2-izbové až 4-izbové byty v rôznych veľkostiach a dispozíciach. Každý byt bude mať veľkú terasu s orientáciou na južnú stranu, krajné byty v jednotlivých sekciách aj balkón z kuchyne. Súčasťou budú vonkajšie parkovacie miesta, podzemné garážové miesta a aj samostatné garáže. Súčasťou areálu bude detské ihrisko.

Predpokladaný termín dokončenia prvej časti je december 2017, finalizáciu druhej časti by mal investor stihnúť do júna 2018.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu