Sagan definitívne ovládol prestížny rebríček UCI za uplynulú sezónu


Foto: Sagan definitívne ovládol prestížny rebríček UCI za uplynulú sezónu

Keďže v záverečnom podujatí sezóny prestížneho seriálu WorldTour Okolo Lombardska chýbali, okrem Petra Sagana, aj jeho dvaja najväčší konkurenti v boji o celkové poriadie rebríčka UCI, 26-ročný Žilinčan si po skončení preteku udržal víťazný náskok 60 bodov pred Kolumbijčanom Quintanom. Saganove prvenstvo je unikátne aj v tom, že ho získal v drese úradujúceho majstra sveta aj majstra Európy.

Tento rok tvorilo seriál UCI WorldTour spolu 27 pretekov, z nich tri najznámejšie v sérii Grand Tour - Giro d´Italia, Tour de France a Vuelta. Okrem nich nasledovalo 5 monumentálnych klasík, 9 etapových pretekov v Európe, 7 jednorazových podujatí v Európe, jedno etapové podujatie v Austrálie a 2 jednorazové preteky v Kanade.



Sagan okrem monumentu Okolo Flámska a Gent Wevelgem vyhral aj na Grand Prix Cycliste de Québec, v celkovom poradí ďalej skončil tretí na etapovom podujatí v Beneluxe Eneco Tour. Ďalšie body do rebríčka pridal aj za druhé miesto v belgickej klasike E3 Harelbeke či jednorazovom preteku Grand Prix Cycliste de Montréal.

Odovzdávanie prvenstva prebehne 18. októbra na galavečere v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu