Muža v Dubnici nad Váhom zasiahla karbobrúska do hlavy, operovali ho v žilinskej nemocnici


Foto: Muža v Dubnici nad Váhom zasiahla karbobrúska do hlavy, operovali ho v žilinskej nemocnici

Vo výrobnej hale firmy v Dubnici nad Váhom sa včera ráno stal vážny úraz, pri ktorom zasiahla muža do hlavy karbobrúska. Areálom sa ozvala silná explózia, po tom, ako 30-ročný muž rezal brúskou do suda s hydraulickým olejom. V dôsledku výbuchu bola brúska vymrštená priamo do jeho hlavy. Muža našli ležať v bezvedomí a v kaluži krvi.

Na miesto sa urýchlene dostavili všetky záchranné zložky. Privolaná rýchla lekárska pomoc poskytla mužovi na mieste neodkladné zdravotné ošetrenie. Následne ho pozemní záchranári priviezli k vrtuľníku, ktorý pristál neďaleko miesta udalosti. Pacient bol preložený na palubu vrtuľníka a po doplnení liečby bol na umelej pľúcnej ventilácií v stabilizovanom stave, no s vážnymi poraneniami letecky prevezený do nemocnice v Žiline. Tam ho mali operovať niekoľko hodín. Jeho stav je veľmi vážny a podľa televízie JOJ je v bezprostrednom ohrození života.

Muž bol na umelej pľúcnej ventilácii v kritickom stave s poraneniami hlavy letecky transportovaný do nemocnice v Žiline,“ uviedol Boris Chmel, hovorca záchranárov.

Prípad vyšetruje polícia aj inšpektorát práce.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu