Bytovku na Predmestskej ulici budú musieť zbúrať, neprispôsobiví občania ju zdevastovali


Foto: Bytovku na Predmestskej ulici budú musieť zbúrať, neprispôsobiví občania ju zdevastovali Foto: Google Maps

Mesto Žilina plánuje pokračovať v boji proti neprispôsobivým občanom, ktorí devastujú mestské byty a sú navyše aj neplatičmi. Riešenie je jednoduché, takýchto obyvateľov jednoducho z bytov vysťahujú. Tento krát však nejde o bytovku na Bratislavskej ulici, ale na ulici Predmestská. Aj tú totiž zdevastovali natoľko, že ju bude nutné zbúrať.

Radnica bude preto musieť asanovať historickú budovu s povojnovou architektúrou v centre mesta. Jej rekonštrukcia žiaľ už nebude možná a preto je jediným riešením jej zbúranie. 

„Mesto Žilina má takú skúsenosť, že práve neprispôsobiví občania, ktorým boli pridelené byty, takéto domy zdevastujú,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba pre portál Čas.sk.

Niektorí obyvatelia bytovky sa rozhodli odísť sami, no dve rodiny ju naďalej obývajú a mesto s nimi vedie dokonca aj súdny spor. Vedenie mesta preto čaká na doriešenie súdneho sporu a následne začne s asanáciou budovy. Pozemok však nezostane dlho prázdny, pretože tam plánujú postaviť nový bytový dom, ktorý bude určený pre mladé rodiny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu