Mobilná aplikácia Žilinak pre Android prešla zásadnými zmenami - stiahnite si aktualizáciu


Foto: Mobilná aplikácia Žilinak pre Android prešla zásadnými zmenami - stiahnite si aktualizáciu

K dnešnému dňu sa v obchode Google Play objavila nová verzia aplikácie Žilinak pre mobilné telefóny s operačným systémom Android. Zásadnou novinkou je menu, ktoré sa po novom nachádza v spodnej časti obrazovky. Staré menu, tzv. “šuflík”, bolo úplne odstránené.

Aplikácia tak dostala novú, prehľadnejšiu podobu, funkcie pritom zostali zachované. Funkcia pridania nového príspevku, alebo dopravného hlásenia, sa po novom nachádza v hornej lište. Na tomto mieste pribudlo logo.


Novinkou je aj formátovanie textu, ktoré v aplikácií doteraz chýbalo, a niektoré články sa tak nezobrazovali úplne správne. V novej verzii sa nachádzajú odseky a podnadpisy, ktoré sprehľadnia a spríjemnia čítanie. Ďalšou novinkou je pridané tlačítko v kalendári podujatí. Vďaka nemu môžete akékoľvek podujatie synchronizovať do vášho kalendára v mobile - či už používate vstavaný kalendár, alebo aplikáciu z Google Play (Google kalendár, Samsung plánovač a pod.).

Dopravný servis bol sprehľadnený - po novom sa ako prvá zobrazuje lokalita, na ktorej sa nachádza obmedzenie, prekážka, radar či hliadka. Následne pod ňou je umiestnená textová informácia. Nahlasovať je možné aj hmlu, zver pri ceste, jamy na cestách, poľadovicu a sneženie.


Aplikáciu si aktualizujete alebo nainštalujete jednoducho, v Google Play, alebo prejdením na nasledujúci odkaz:

https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.inaq.zilinak




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu