Trieda E z rodiny Mercedes-Benz dostala nového člena


Foto: Trieda E z rodiny Mercedes-Benz dostala nového člena
Galéria: 5 fotiek
Foto: Mercedes-Benz

Najnovší Mercedes-Benz Triedy E sa opäť radí k priekopníkom na poli technologických inovácií. Zo všetkých vychytávok sú najlepšími napríklad parkovanie ovládané na diaľku, prostredníctvom tabletu, prípadne smartfónu. Medzi ďalšie patria inteligentný tempomat či komunikácia s inými vozidlami.

Nemenej zaujímavú novinku predstavuje debut ďalšej karosárskej verzie s označením Mercedes-Benz E All-Terrain. Už samotný názov prezrádza, že aj v Stuttgarte podľahli aktuálnej módnej vlne a ponuku modelového portfólia v tejto rade rozšírili o „terénne“ kombi. Verzia All-Terrain ponúkne podľa predpokladov zvýšený podvozok, dôslednejšiu ochranu motorového priestoru, štýlové oplastovanie karosérie a samozrejme aj pohon všetkých kolies 4Matic.

V Mercedese si dali pritom záležať na tom, aby nový model priamo nekonkuroval etablovaným SUV z vlastnej stajne. Zrejme aj preto dosahuje svetlá výška hodnotu „len“ 156 mm, čo je o 29 milimetrov viac oproti štandardnému kombi. Na druhej strane, aj táto svetlosť v kombinácii s pohonom všetkých kolies v princípe postačuje na občasné výlety do ľahkého terénu. Vzhľad exteriéru, ako aj interiéru verzie All-Terrain je inšpirovaný dizajnovou líniou Avantgarde zo štandardnej Triedy E.

Pod prednou kapotou bude na začiatok pracovať jediná motorizácia. Tou je nový 4-valcový turbodiesel o objeme 2 litrov verzie 220d s výkonom 194 koní. Slávnostná oficiálna svetová premiéra tejto novinky sa uskutoční už onedlho na výstavisku v Paríži.

Na slovenskom trhu sa nový Mercedes-Benz E All-Terrain objaví pravdepodobne začiatkom budúceho roka.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik