V Žiline sa predstavia jazzoví hudobníci z celého sveta


Foto: V Žiline sa predstavia jazzoví hudobníci z celého sveta

Žilina International Jazz Contest je jedinečná medzinárodná džezová súťaž, ktorá priláka do Žiliny mladých hudobníkov z celého sveta. Finále druhého ročníka súťaže sa uskutoční v dňoch 27. a 28. septembra 2016 v sále žilinského konzervatória, kde sa predstavia jej 4 finalisti.

Príďte si vypočuť džez v podaní tých najlepších kapiel, a to Aga Derlak Trio a Adam Jarzmik Quintet z Poľska, Floris Kappeyne Trio z Holandska a Zoltán Rugovics Trio, ktoré spája hudobníkov z Maďarska, Rakúska a Ukrajiny. Počas sprievodného programu súťaže bude prebiehať aj saxofónový workshop s Thorstenom Skringerom (DE), na ktorý je vstup pre všetkých záujemcov voľný.

Výhercovia získajú možnosť zúčastniť sa na Bratislavských Jazzových Dňoch


Výherca súťaže, ktorého meno sa dozvieme večer 28. 9. 2016, získa okrem štedrej finančnej odmeny – 2 000 eur aj možnosť vystúpiť na Bratislavských Jazzových Dňoch v Žiline, ktoré sa budú konať 21. a 22. októbra 2016 v Mestskom divadle Žilina. Hodnotiť bude odborná porota v zložení: Tomáš Baroš – kontrabas (CZ), Lukáš Oravec – trúbka (SK), Marián Ševčík – bicie (SK), Milan Vendrinský – riaditeľ Bratislavských Jazzových Dní v Žiline a popredný džezový klavirista Danny Grissett, ktorý pochádza z Los Angales a spolupracuje s hudobníkmi ako Benny Golson, Russell Malone či Steve Wilson.

Súťaž je otvorená pre mladé kapely a zoskupenia zo všetkých krajín. Tento rok sa do nej zapojilo 14 kapiel z 8 krajín. Džez nie je už len výsadou čisto inštrumentálnych kapiel, ale aj vokálnych zoskupení. Je toho dôkazom aj vokálne zoskupenie The Quintessence z Gruzínska. Žiaľ, do finále sa neprebojovali, počas 1. kola sa umiestnili na 5. mieste.

Všetkých milovníkov džezovej hudby srdečne pozývame v utorok a stredu na koncert do sály žilinského konzervatória. Viac info na www.zilinajazz.com.

Miesto: -
Dátum: 27.09.2016 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina