Na Nemocničnej ulici aj naďalej nebezpečne parkujú kamióny


Foto: Na Nemocničnej ulici aj naďalej nebezpečne parkujú kamióny

Čitateľ nás prednedávnom upozornil, že na Nemocničnej ulici začali opätovne parkovať kamióny. Obľúbeným miestom, kde istý čas parkovali, bol priestor pod mostom, neďaleko zastávky autobusov SAD Bernolákova a to na vodorovnom dopravnom značení šikmé rovnobežné čiary. Pre takto zaparkované nákladné auto sa na mieste stala aj dopravná nehoda, pri ktorej osobné auto narazilo do návesu toho nákladného.

Rozhorčený čitateľ po ceste jazdí pomerne často a preto nás upozornil na opakujúci sa problém.

„Všímam si pravidelne sa opakujúce parkovanie kamiónov na ceste pri športovej hale, ktoré je veľmi nebezpečné. Nie je mi známe, že by vyhláška umožňovala parkovanie na vodorovnom dopravnom značení. Dopravná nehoda sa tam už stala no zrejme to polícií nestačí,“ píše čitateľ, ktorého meno sme na vlastnú žiadosť nezverejnili.

Ako sám napísal, tiež jazdí s kamiónom a vie, aký je problém niekde zaparkovať. Takéto parkovanie je ale podľa neho vrchol drzosti zo strany vodiča a nečinnosti polície. Vodič kamiónu zrejme vedome a pravidelne porušuje vyhlášku o cestnej premávke.


V 13 - Šikmé rovnobežné čiary

Značka Šikmé rovnobežné čiary vyznačuje priestor, do ktorého je zakázané vchádzať alebo doň nákladom presahovať, ak to nie je potrebné na obchádzanie, odbočovanie na miesto mimo cesty alebo na poľnú cestu, lesnú cestu, cestičku pre cyklistov alebo do obytnej zóny, alebo do pešej zóny, pričom nesmú byť ohrození ostatní účastníci cestnej premávky.

Kamión stojí na mieste, kde sa navyše iní vodiči snažia odbočovať smerom na Vlčince. A to aj napriek tomu, že sa tam nachádza vodorovné dopravné značenie. Vodič osobného auta, ktorý ide napríklad za nákladným, tak nemá šancu vidieť a reagovať na prekážku. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu