Žilinčania sa umiestnili na stupňoch víťazov na ME v Goju Ryu Karate a na Budapešť Open


Foto: Žilinčania sa umiestnili na stupňoch víťazov na ME v Goju Ryu Karate a na Budapešť Open
Galéria: 8 fotiek

Uplynulý víkend so sebou priniesol úvod novej súťažnej sezóny karate. A štartovalo sa naozaj z ostra. Súbežne sa totiž konali dva veľké medzinárodné turnaje. V rakúskom mestečku Steyr sa konali 18. Majstrovstvá Európy v Goju Ryu karate, zatiaľ čo v Budapešti prebiehal 19. ročník veľmi dobre obsadeného turnaja Budapest Open, na ktorom štartovalo 969 pretekárov z 30 krajín. Žilinčania z Karate Klubu Žilina (AC Uniza) na oboch turnajoch získali zhodne po dve bronzové medaile. 

Na ME EGKF sa predstavili naši juniori a seniori. V športovom zápase (kumite) žien sa presadila Eva Nováková, ktorá ziskom bronzu nadviazala na úspešný záver minulej sezóny, keď sa stala majsterkou európy v Shito Ryu karate. Na medailovom stupni jej sekundoval Marek Pončka. Za zmienku stoji tiež nepopulárna štvrta priečka pre Sáru Hrnkovú, ktorá v taktickom zápase o bronz podľahla súperke z Nemecka. 

V Budapešti do bojov o cenné kovy zasiahli naši najmladší, pričom v tvrdej konkurencii sa po veľmi dobrých výkonoch presadila Sára Duďjaková v kumite mladších dorasteniek 12-13 ročných. Rovnakú medailu, bronzového lesku, získala Barbora Bačinská, ktorá bojovala v kumite žiačok 10 – 11 ročných. Rovnako aj tu sme získali smoliarský zemiak, ktorý si domov „odniesla“ Veronika Vrabcová v kumite dievčat 6-7 ročných. 

Výsledkový servis ME EGKF: 


3. miesto:
Marek Pončka - kumite kadeti - 63 kg
Eva Nováková - kumite seniorky - 55 kg

4. miesto:
Sára Hrnková – kumite juniorky -59 kg

Výsledkový servis Budapest Open: 

3. miesto:
Sára Duďjaková – kumite mladšie dorastenky +50 kg
Barbora Bačinská – kumite staršie žiačky +40 kg

4. miesto
Veronika Vrabcová – kumite U8 +22 kg




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu