Polícia zadržala 39-ročného Milana, ktorý má byť dílerom drog


Foto: Polícia zadržala 39-ročného Milana, ktorý má byť dílerom drog
Galéria: 8 fotiek
Foto: KRPZ Žilina

V uplynulých dňoch zadržali martinskí policajti na základe operatívnych informácií 39 ročného Milana z okresu Turčianske Teplice. Od začiatku roku 2014 doposiaľ si zabezpečoval od doposiaľ nestotožnených zdrojov syntetickú drogu zv. pervitín. Na jej dovoz využíval rôznych dopravcov, pričom oni samotní netušili o účele jeho cesty. Drogu následne prechovával v mieste bydliska a v prenajatej garáži, kde drogu delil na menšie dávky, ktoré následne predával konzumentom v Turčianskych Tepliciach. Zvyšnú časť drogy si nechával pre vlastnú potrebu.

Pri prehliadke nebytových priestorov polícia zaistila igelitové vrecko s obsahom sušenej rastliny o hmotnosti 2,50 gramov, čo zodpovedá 10 a 31 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Ďalej polícia zaistila igelitové vrecko s bledohnedou kryštalickou látkou o hmotnosti 64,07 gramov. Z výsledkov predbežnej kriminalistickej expertízy vyplýva, že zaistené množstvo zodpovedá 1246 až 4985 obvykle jednorazovým dávkam drogy.

Vyšetrovateľ 39-ročného Milana obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinenému v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov. Stíhaný je väzobne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina