Jesenná novinka, ktorá vás určite zaujme: Volvo V90 Cross Country


Foto: Jesenná novinka, ktorá vás určite zaujme: Volvo V90 Cross Country
Galéria: 6 fotiek
Foto: Volvo Group

Hlavným lákadlom tohtoročnej automobilovej jesene bude bezpochyby Parížsky autosalón s tradičnou záplavou výstavných premiér. Vo francúzskej metropole ale s určitosťou neuvidíme stánok automobilky Volvo. Švédi sa v nedávnej minulosti rozhodli výrazne zredukovať počet prestížnych medzinárodných autosalónov, na ktorých sa predstavia s vlastnou expozíciou. Naopak, Volvo bude do budúcna čoraz viac nových modelov predstavovať v podobe „trendovej“ virtuálnej prezentácie.

Medzi prvé lastovičky patrí novinka týchto dní - nové Volvo V90 Cross Counry. Značka Volvo patrí v tomto segmente medzi priekopníkov. Oplastované kombi v štýle allroad pokračuje v tradícii započatej už roku 1997. Nový model je podľa očakávania dizajnovo odvodený od aktuálnej generácie modelového radu S90/V90, s ktorým zdieľa väčšinu technologických komponentov. Tradične vysoký stupeň aktívnej i pasívnej bezpečnosti, typický švédsky dizajn, vyvýšený podvozok ako aj pohon všetkých kolies sú bezpochyby atribúty, ktoré hovoria v prospech tohto modelu.

Pre zaujímavosť dodajme, že označenie Cross Country niesla naposledy práve prvá generácia tohto modelu. Druhá ako i tretia mala v označení typickú kombináciu písmen XC. Keďže ale v súčasnosti patrí označenie XC 90 vlajkovej lodi značky Volvo, tak sa opätovne vracia k pôvodnému označeniu Cross Country.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik