Na ulici Smreková majú obyvatelia problém s rušením nočného pokoja


Foto: Na ulici Smreková majú obyvatelia problém s rušením nočného pokoja Foto: Google Maps

Čitatelia nám nahlásili pretrvávajúci problém s rušením nočného pokoja po 22:00 hod. na ulici Smreková. Podľa nich ide o lokalitu pri prevádzkach pohostinských zariadení.

„Po záverečnej je to sústavné vybliakavanie a výkriky do tmy (pre potešenie podgurážených aj s ozvenou od panelákov), bitky, športové preteky na autách a podobné situácie,“ píše jeden z obyvateľov.

Obyvatelia sa niekedy obávajú prechádzať po ulici, nakoľko niektorí ľudia podgurážení alkoholom bývajú aj agresívni, alebo rozbíjajú fľaše. „Ocenil by som, keby mestská polícia nepokutovala nevinných psíčkarov za bieleho dňa, ale naozaj riešila verejný poriadok a to v noci. Veď na to boli zriadené mestské polície a nie na státie na Kuzmányho ulici,“ dodáva jeden z obyvateľov Smrekovej.

Niektorí ľudia žijúci na Smrekovej ulici údajne ešte nevideli mestskú políciu, ktorá by v ich lokalite dohliadala na nočný pokoj a riešila bitky pred prevádzkami. Mestskí policajti však v uliciach hliadkujú takmer pravidelne, potvrdil to aj hovorca mesta Pavol Čorba. Mestská polícia hliadkuje v uvedenej lokalite. Je to najmä počas víkendov, kedy sa mládež presúva z centra mesta na sídliská.”

Mestská polícia eviduje na ulici Smreková zatiaľ 38 priestupkov rušenia nočného pokoja. Je teda zrejmé, že vyčíňanie podnapitých zákazníkov pohostinstiev sa opakuje a obyvatelia okolitých ulíc musia často trpieť neporiadok a krik. Často to potom končí privolaním mestskej alebo štátnej polície, ktorá opilcov skrotí.


Problém sa opakuje najviac cez leto

Miestni poslanci v poslednej dobe neevidujú na Smrekovej ulici zvýšený výskyt sťažností od obyvateľov na prevádzku zariadení, alebo rušenie nočného pokoja. Jeden z poslancov, Jozef Badžgoň na tejto ulici dokonca býva.

„Rozruch vyvolala letná aktivita jedného zo zariadení, ktorého majiteľ si zriadil bez povolenia mesta terasu zasahujúcu do komunikácie. Toto sa ale podarilo urovnať,“ uvádza poslanec Ľubomír Bechný. Ako sám uviedol, občas aj jeho zobudia hulákajúci opilci v neskorých nočných hodinách, či nad ránom. Čiastočné riešenie by mohlo byť preto v obmedzení času otváracích hodín prevádzok.

„Toto riešenie je ale obmedzujúce a poškodzujúce - ako zariadení, tak i slušných občanov, ktorí si chcú ísť večer niekam sadnúť,“ myslí si poslanec.

Druhým riešením, ktorého zástancom je aj sám poslanec Bechný, by bolo zriadenie policajného okrsku na Solinkách, tak ako sa to stalo pred nejakým časom na sídlisku Vlčince. Mestská polícia by potom mohla operatívnejšie a efektívnejšie zasiahnuť proti narušiteľom nočného pokoja.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu