Zle usporiadané kocky na Bernolákovej opravili, podobný prípad riešili aj v Prahe


Foto: Zle usporiadané kocky na Bernolákovej opravili, podobný prípad riešili aj v Prahe
Galéria: 5 fotiek

Minulý týždeň sme vás informovali o zvláštnom značení cyklotrasy, ktoré sa nachádzalo na chodníku na Bernolákovej ulici. K nesprávnemu usporiadaniu kociek došlo po rekonštrukcii, mesto Žilina však krátko po medializácii vyslalo človeka, ktorý kocky prehodil do stavu podobnému pred rekonštrukciou. Stav krátko po rekonštrukcii sme vám priniesli na fotografiách, jednalo sa o krátky úsek na rohu jednej z ulíc.

Informáciu o prebiehajúcej výmene a preskladaní kociek zverejnil v utorok na svojom profile mestský poslanec Martin Kapitulík, ktorý na problém upozornil medzi prvými.

VĎAKA VAŠIM PODNETOM SA UŽ OPRAVUJE Ako iniciátorovi rekonštrukcie chodníkov v Žiline mi záleží na kvalite vykonaných pr…

Posted by Martin Kapitulík on 13. september 2016

 



Podobne úsmevná situácia nastala počas leta v Prahe, kde robotníci pri rekonštrukcii električkovej trate neposkladali späť priechod pre chodcov. Mnohí obyvatelia Prahy to vtedy ironicky komentovali ako „pokus o street art“ alebo „nadčasové značenie prechodu QR kódom“. Faktom však ostáva, že s podobnými situáciami sa väčšinou počíta a v Prahe napríklad využili elegantné riešenie, ktoré je navyše rýchlejšie a presnejšie. Na zvláštnom usporiadaní kociek krátko po rekonštrukcii teda nebolo v prípade pražského priechodu nič senzačné, na obdobie niekoľkých dní sa s ním počítalo a nešlo o chybu robotníkov.

V stanovisku Dopravného podniku mesta Praha uviedol hovorca Jiří Štábl, že priechod plánovali nastriekať nanovo a roztrúsené biele kocky jednoducho pretrieť. „Hneď po dokončení rekonštrukcie sme plánovali nástrek nového prechodu aj pretrenie bielych kociek, ale kvôli dažďom sme museli prácu prerušiť. Naviac, farebná odlišnosť bielych kociek a ich usporiadania bolo v podobe mozaiky viditeľné len z väčšej výšky,“ uviedol hovorca spôsob, akým postupovali pri obnovení značenia na komunikáciach v Prahe.

Na jednu stranu je chvályhodné, že jsou rekonstruovány tramvajové tratě a upravují se přechody. Na druhou stranu je…

Posted by Petr Kučera / architekt on 5. august 2016


Oprava značenia je už v pláne, vyjadrenie poskytol hovorca mesta Žilina, Pavol Čorba:

„Ak to počasie dovolí, pravdepodobne už budúci týždeň bude vyznačená cyklotrasa. Zabezpečuje to SPP, ktorý je povinný po prácach dať chodník do pôvodného stavu.“




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu