Po Žiline jazdia "pretekári", ktorí ohrozujú ostatných vodičov na cestách


Foto: Po Žiline jazdia "pretekári", ktorí ohrozujú ostatných vodičov na cestách Foto: ilustračné / markiza.sk

V piatok 9.septembra sa po Žiline premávalo niekoľko vozidiel, ktorých vodiči si pravdepodobne našli zábavku, ktorou bola naháňačka po meste. Podobné “preteky” sa odohrávajú v Žiline najčastejšie počas piatkových nocí a víkendov. 

“Zhruba o 22:38 hod. išlo viac áut veľmi rýchlo, ani sa neodvážim tipnúť si, ako veľmi rýchlo išli. Kvôli jednému som musela prudko pribrzdiť, aby ma stihol obehnúť a nenabúrali sme. Stalo sa to pod Rondlom,” opisuje nepríjemnú skúsenosť čitateľka, ktorá šla práve vtedy na svojom aute domov.

Ako ďalej uviedla, ďalší z vodičov sa na ňu tlačil a chcel ju predbehnúť, avšak nemal kadiaľ a tak ju ohrozoval nebezpečnou jazdou v tesnej blízkosti. Vodička preto musela zrýchliť a uhnúť sa mu. “Takýmto vodičom by som nedala pokutu, ale zobrala vodičák,” dodáva. Problémom je podľa nej to, že podobní pretekári často nenatrafia na policajtov.

Nebezpečne jazdiacich šoférov bolo spolu približne 7 alebo 8, všetky autá vyzerali byť relatívne nové. Šťastie mali aj chodci, ktorí v tom čase neprechádzali cez priechod na Rajeckej ceste. Tí počkali, keď videli hlučné autá idúce nebezpečne rýchlo.

Väčšina z áut bola čiernej alebo alebo tmavomodrej farby, jedno z nich malo svetlomodrú farbu. Čitateľka chce po svojej skúsenosti upozorniť ostatných vodičov, aby boli obozretní a ak stretnú na ceste podobných pretekárov, môžu kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu