Fantastický Sagan opäť valcuje, vyhral preteky v Quebecu


Foto: Fantastický Sagan opäť valcuje, vyhral preteky v Quebecu Foto: Peter Sagan Facebook

Peter Sagan si po smolnej olympiáde, kde štartovaj v disciplíne horských bicyklov, spravil opäť chuť na cyklistiku. V piatok 9. septembra vyhral preteky série Grand Prix v Quebecu patriace do seriálu World Tour. Na 201,6 kilometrov dlhej trati triumfoval úradujúci majster sveta po hromadnom špurte, celkový čas v cieli mal 05:01:13 hod. O celkovom víťazovi sa tak rozhodovalo až samom závere viac ako päťhodinového závodu, dlho to vyzeralo na víťazstvo obhajcu vlaňajšieho prvenstva Kolumbijčana Rigoberta Urana.

Peter výhru nečakal, týždeň nebicykloval kvôli chorobe


Sagan navyše v priamom súboji zdolal olympijského šampióna Grega Van Avermaeta, tretí skončil Francúz Anthony Roux. “V posledných stúpaniach som nešiel naplno, pretože som vedel, že do cieľa ešte zostávalo veľa. Posledný kilometer to bolo náročné, fúkal čelný vietor. Vyzeralo to, že Rigoberto (Uran) to zvládne a my budeme bojovať o druhé miesto. Ale tempo nevydržal. Špurt skoro začal niekto z FDJ, čo mi vyhovovalo. Som veľmi rád, že som vyhral, pretože som vôbec nečakal, že by sa mi to dnes mohlo podariť. Ďakujem aj celému tímu za podporu, veľmi mi pomohol v závere,” uviedol jazdec tímu Tinkoff.

Peter Sagan nastúpil na závod aj napriek tomu, že v uplynulých dňoch prekonal menšiu chorobu. “Za víťazstvo som veľmi rád, je to pekný triumf. Po Riu som prišiel do Európy a vôbec som na tom nebol dobre. Ochorel som, bol som týždeň bez bicykla. Potom som štyri dni potrénoval. Pretekal som s rozumom, vôbec som nečakal, že vyhrám,” sprostredkoval slová Sagana mediálny manažér Matej Vyšňa. Už o dva dni čakajú Petra preteky Grand Prix v Montreale.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu