Mestská polícia dohliada na dodržiavanie predpisov na Martinskej. Vodiči ich porušujú opakovane


Foto: Mestská polícia dohliada na dodržiavanie predpisov na Martinskej. Vodiči ich porušujú opakovane

Pred niekoľkými mesiacmi došlo k zobojsmerneniu ulice Obežná na sídlisku Vlčince. V rámci tejto zmeny sa pristúpilo k zmenám v organizácií dopravy na križovatkách. Najväčšia zmena je zákaz odbočenia z ulice Obežná na smer Rosinská cesta.

Na prvej križovatke s ulicou Matice Slovenskej je prikázaný smer jazdy rovno, a preto najbližšie možné odbočenie je až pri drevenom pohostinstve. Denne týmto úsekom prejdú desiatky áut, ktorých vodiči nerešpektujú dopravné značky. 

Mestská polícia dodržiavanie kontroluje námatkovo

Mestská polícia dohliada na dodržiavanie vyhlášky o cestnej premávke a nezodpovedných vodičov pokutuje. Príslušníci MP zastavujú vodičov pri ZŠ Martinská. Niektorí vyslovili rozhorčenie nad novou úpravou značenia, iní zasa priznali svoju chybu a zvolili novú trasu.


Názory sa rozchádzajú

Časť vodičov si myslí, že odbočenie sa malo zachovať, pretože je možný bezpečný prejazd a hustota dopravy nie je zasa tak veľká. Druhá časť je za aktuálny stav, nakoľko sa zbiehajú jazdné pruhy na neprehľadnom mieste, kde navyše parkujú autá. Od zmien uplynuli už 4 mesiace, no vodiči jazdia stále po starom.

Mestská polícia rozdala desiatky pokút

V období od 01.07.2016, kedy začali mestskí policajti dohliadať na dodržiavanie predpisov, až do dnešného dňa bolo zistených 146 priestupkov. Vodiči tak aj napriek dopravnému značeniu a častému upozorňovaniu zo strany médií naďalej jazdia do zákazu a dostávajú pokuty. Niektorí to robia umyselne, iní nevedia o zmenách, pretože nesledujú značky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu