Vodiči v posledných týždňoch valcujú ostrovčeky na cestách


Foto: Vodiči v posledných týždňoch valcujú ostrovčeky na cestách
Galéria: 2 fotky
Foto: Dopravný servis FB

Čitateľ nás upozornil na kuriozitu, ktorú si všimol počas jazdy autom po meste. Behom pár minút videl 4 dopravné ostrovčeky, ktoré muselo v uplynulých týždňoch zvalcovať auto. Dopravných nehôd sa za jeden deň stane v našom meste naozaj veľa, často však ide len o škodové udalosti. V posledných týždňoch vodiči najčastejšie “končia” na stredových deliacich pásoch, alebo ostrovčekoch.

“Po ceste do obchodu som natrafil na niekoľko ostrovčekov, ktoré musel niekto zvalcovať autom. Muselo sa to stať nedávno,” opisuje Martin.

Ostrovčeky, do ktorých niekto nabúral sú pri Tescu na Solinkách a ďalší pri zastávke Pod Hájom. Nehoda sa nedávno stala aj pri priechode pre chodcov pred Kauflandom a tiež pred kruhovým objazdom. Na všetkých štyroch spomínaných miestach sa pôvodne nachádzalo aj dopravné značenie, ktoré bolo buď poškodené, alebo ho museli po nehode odpratať. Správca cesty ho ale priebežne opravuje a dopĺňa.

K podobnému prípadu došlo aj v utorok 6.septembra vo večerných hodinách. Vodič osobného auta nabehol na deliaci pás na ulici Kragujevská. Či išlo o nepozornosť, alebo nevenovanie sa riadeniu, nie je známe. Dúfame však, že spôsobená škoda nebola veľká.

Polícia neustále apeluje na vodičov, aby nezabúdali a na cestách sa navzájom rešpektovali, správali sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavali dopravné predpisy a nepreceňovali svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu