Na Solinkách sa pokúšali ukradnúť Škodu Octavia RS, krádež sa však nepodarila


Foto: Na Solinkách sa pokúšali ukradnúť Škodu Octavia RS, krádež sa však nepodarila Foto: ilustračné

Polícia v Žiline vedie vyšetrovanie v trestnej veci krádeže, ktorej sa dopustil neznámy páchateľ. Na ulici Osiková na sídlisku Solinky mal z vozidla Škoda Octavia RS odcudziť panel prístrojovej dosky. V aute bolo rozobraté celé vnútro prístrojovej dosky a pod volantom trčali káble. Na základe tejto skutočnosti je zrejmé, že toto vozidlo chcel páchateľ odcudziť, ale z nejakého dôvodu sa to nepodarilo.

Aby páchateľ zakryl stopy, celé vnútro auta posypal korením. Majiteľ si to nevie vysvetliť, ale v budúcnosti bude viac obozretnejší. Podľa štatistiky ukradnutých áut a prípadov, ktoré máme hlásené aj od čitateľov, sú žilinské Solinky najobľúbenejšou lokalitou pre krádeže áut. Na druhom mieste sú Hlliny, najviac ulica Bajzova a potom sídlisko Vlčince, spolu so širším centrom mesta.

Najčastejšie sa kradnú v našom meste autá značky Škoda Octavia, predovšetkým s motormi TDI, potom nasleduje Škoda Rapid, Volkswagen Passat, a ďalšie rozšírené značky ako Audi a podobne. Najčastejšie zlodeji kradnú ráno - a to medzi 03:00 a 05.00 hod., kedy ľudia najtvrdšie spia.

Buďte aj vy viac všímaví, strážte si vaše autá a sledujte, či sa niekto “náhodne” v noci nepohybuje práve na vašej ulici.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu