Tip pre gurmánov: nenechajte si ujsť Karlovský gastrofestival a jeho Michelinské večere


Foto: Tip pre gurmánov: nenechajte si ujsť Karlovský gastrofestival a jeho Michelinské večere
Galéria: 8 fotiek

Viete, že hodinku autom zo Žiliny, len kúsok za českou hranicou, sa každý rok prvý októbrový víkend koná najnavštevovanejšia akcia pre gurmánov v Českej republike? Zájdite sa aj vy pozrieť na Karlovský gastrofestival - sviatok všetkých gurmánov a milovníkov (nielen) valašskej kuchyne a regionálnych produktov.


Aktuálne 8. ročník sa bude konať cez víkend 1. a 2. októbra a opäť ponúkne ochutnávky špecialít miestnych kuchárov na viac ako desiatich miestach v karlovickom údolí Léskové, medzinárodný farmársky trh, súťaž o najlepší frgál a ďalšie doprovodné programy.


K tomu všetkému nebudú chýbať ani populárne galavečere pre náročných gurmánov v Spa hoteli Lanterna, na ktorých vo Veľkých Karloviciach každoročne hosťujú kuchárske osobnosti ocenené prestížnou michelinskou hviezdou. Sobotňajšiu Michelinskú galavečeru a nedeľný Michelinský obed v Spa hoteli Lanterna pripraví Ákos Sárközi, šéfkuchár maďarskej reštaurácie Borkonyha. Tá si zakladá na skĺbení francúzskeho štýlu s modernou rodinnou reštauráciou a zladením pokrmov so špičkovými maďarskými vínami. Degustácia tak bude skutočným komplexným gastronomickým zážitkom pre náročných.

Dorazí tiež nový český Michelin, šéfkuchár pražškej reštaurácie Field Radek Kašpárek, ktorý sa predstaví v nedeľu pri svojej kuchárskej show a jeho pokrmy tak bude môcť ochutnať široká verejnosť.

A do tretice ešte jeden tip pre náročných: tesne pred hlavným víkendovým programom v stredu 28. a piatok 30. septembra sa v Spa hoteli Lanterna uskutoční ako predkrm gastrofestivalu Degustačný večer s Pavlom Sapíkom, šéfkuchárom pražskej Terasy U Zlaté studně, ktorá sa hrdí radou ocenení, napríklad Najlepšia reštaurácia ČR roku 2015 podľa Tripadvisoru. Pokiaľ si vyberiete stredajší termín, môžete navyše príjemne spojiť degustáciu s relaxáciou so zvýhodneným ubytovacím balíčkom na jednu noc.


S výnimkou galavečerí je vstup na program program Karlovského gastrofestivalu zadarmo, čo je medzi inými gastro akciami výnimkou. Jedinečné je aj miesto konania uprostred prírody Beskýd, kde jednoducho počas víkendu navštevujete miestne horské hotely, penzióny a reštaurácie rozosiate v údolí Léskové do vzdialenosti 3 a pol kilometra a ochutnávate ich špeciality. Medzi gastro zastávkami sa môžete prejsť po cyklotrase Bečva alebo zviezť vláčikom, konským povozom či historickým autobusom.


Okrem ponuky špecialít bude opäť na Karlovskom gastrofestivale aj medzinárodný farmársky trh za účasti poctivo vyberaných producentov z Česka, Slovenska či Maďarska. Vrcholom býva nedeľnajšia súťaž o najlepší frgál. Tešte sa aj na kuchárske show, súťaž o najlepšiu klobásu, remeselný jarmok, posedenie s muzikantmi, zábavu a atrakcie pre deti, barmanské večery či frgálovú manufaktúru, kde si môžu deti aj dospelí pod vedením profesionálnych pekáriek sami vyskúšať výrobu valašských frgálov.
Viac informácií



Tipy z tohtoročného programu:

28., 30. 9.   Ladenie na Karlovský gastrofestival – galavečera Pavla Sapíka, šéfkuchára Terasy U Zlaté studně     
30. 9.          Hudobný podvečer U Dorňáků
1. – 2. 10.   Gastro tour: ochutnávky špecialít v údolí Léskové, medzinárodný farmársky trh, kuchárske show, frgálová manufaktúra
1. 10.          Súťaž o najlepšiu klobásu
1. 10.          Michelinská galavečera – Ákos Sárközi, Maďarsko
2. 10.          Michelinský obed – Ákos Sárközi, Maďarsko
2. 10.          Súťaž o najlepší valašský frgál

Videopozvánka

 

Miesto: -
Dátum: 01.10.2016 - 10:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu